LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Upozorenje fanovima

Hugh Jackman poziva na nošenje SPF kreme: ‘Već sam obavio dvije biopsije‘

Zvijezda filma "Wolverine" obratio se pratiteljima i objavio im novosti vezane uz zdravstveno stanje.

Zvijezda filma "Wolverine" obratio se pratiteljima i objavio im novosti vezane uz zdravstveno stanje.

Holivudski glumac Hugh Jackman podvrgnuo se biopsijama nakon što je na liječničkom pregledu na njegovom nosu pronađena izraslina koja može upućivati na karcinom bazalnih stanica. Slavni glumac već je nekoliko puta liječio karcinom kože - s dijagnozom se prvi puta susreo 2013. godine, a zatim je i 2017. podvrgnut operaciji uklanjanja raka s kože lica. Svojim pratiteljima se obratio s flasterom na licu, kako bi ih upozorio da uvijek nose kremu sa zaštitnim faktorom koja štiti od ovakvih stanja kože. On je, priznao je, nikada nije nosio tijekom odrastanja u Australiji.

"Dakle, želio sam vam sam ispričati, bez da me netko vidi na ulici i iznenadi se. Imao sam dvije biopsije, posjetio sam doktora koji je uočio nešto na mom nosu što potencijalno može biti karcinom bazalnih stanica. Za sada ne znamo, saznat ćemo kroz nekoliko dana. Samo podsjetnik da je ova vrsta karcinoma jako opasna. Molim vas, nosite svi kremu sa zaštitom od sunca, bez obzira na to koliko želite potamniti, ne isplati se... Ovo što mi se događa krenulo je prije 25 godina, a sada izlazi na vidjelo", poručio je na društvenim mrežama.

image

Hugh Jackam u Sydeyu

CARLOS COSTAS/SHUTTERSTOCK

Još 2015. godine glumac se prisjetio svog odrastanja i rekao da je sve vrijeme provodio na otvorenom, a njegovi roditelji nikada ga nisu tjerali da nosi SPF. "Nošenje zaštite protiv sunčevih zraka nije bio prioritet u našoj obitelji. Jedino pravilo kojeg smo se morali držati odnosi se na izbjegavanje plivanja i kupanja pola sata nakon obroka. Jedino pravilo - koje nije točno!", rekao je glumac.

Linker
28. travanj 2024 08:21