Sestre i suparnice na premijeri filma ‘The Promise‘ 2017. u Los Angelesu

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Otrovan odnos

Najveće suparnice: Što se skriva iza nevjerojatno toksičnog odnosa Kourtney i Kim Kardashian

Početak četvrte sezone reality showa "The Kardashians" na platformi Hulu raskopao je stare rane i otkrio koliko duboko sežu ljutnja i ljubomora sestara koje se žestoko bore za nepodijeljenu pozornost fanova.

Početak četvrte sezone reality showa "The Kardashians" na platformi Hulu raskopao je stare rane i otkrio koliko duboko sežu ljutnja i ljubomora sestara koje se žestoko bore za nepodijeljenu pozornost fanova.

Rijetke su svađe u zabavljačkoj industriji koje se mogu usporediti s opakim, višegodišnjim sukobom sestara Kourtney i Kim Kardashian. Vrlo dobro znaju gdje trebaju jedna drugu pritisnuti pred televizijskim kamerama kako bi gadan, verbalni udarac sestru zabolio još više. Kourtney i dvije godine mlađa Kim ne trpe se od djetinjstva, a danas je njihovo zlobno spuštanje jedna drugoj među važnijim pokretačima radnje (i zarade) u obiteljskom reality showu.

Nedavni početak četvrte sezone obiteljskog reality showa "The Kardashians" na platformi Hulu, otkrio je da su sestre u svađi. U finalu treće sezone činilo se, naime, da će obiteljske suparnice izgladiti probleme nastale tijekom prethodne, treće sezone, međutim, njihov je odnos toksičniji no ikada prije, prenosi Daily Mail. Situacija je nedavno eskalirala na zajedničkom gledanju epizoda prethodne, treće sezone obiteljske reality serije "The Kardashians" (sudionici moraju odobriti finalnu verziju).

image

Kim i starija sestra Kourtney Kardashian imaju kompliciran odnos

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Tada su se raskopale stare rane, sestre i suparnice raspalile su jedna po drugoj "baražnu vatru" iz svih "cijevi". Kim je u ispovjednoj ispričala svoju stranu priče.

"U početku nam je bilo zabavno. Vidjeli ste da smo napravili taj božićni album. Razgovarali smo o tome. Sve je bilo u redu. Gledali smo izmjene za našu emisiju, a onda sam vidjela što ona govori o meni. Ona je slušala što ja govorim o njoj i onda smo se opet posvađale", izjavila je 42-godišnja reality zvijezda.

Dvije godine starija Kourtney u ispovjedaonici je rekla da joj je prethodna sezona, koja završava obiteljskim odlaskom na odmor u Cabo bez nje, dosad bila najteža.

"Dakle, cijela moja obitelj sprema se na put u Cabo, ali tri dana ranije, prije puta, Kim i ja smo imale smo žestok telefonski razgovor", priznala je. Sestra ju je pozvala na događanje modnog dvojca Dolce & Gabbana u Los Angelesu s kojim je osnivačica brenda Skims sklopila unosan modni "deal". Kourtney joj je tada sarkastično odgovorila: "Hvala ti, ali vjerojatno neću doći. Dakako, uvijek te podržavam u svemu što radiš".

image

Kourtney Kardashian sa suprugom Travisom Barkerom

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

Kourtney se, naime, nadala istom dealu s tom modnom kućom. Na svom (ponovljenom) vjenčanju u Italiji s 47-godišnjim Travisom Barkerom, bubnjarom rock grupe "Blink 182" u ožujku 2023., nosila je vjenčanicu s potpisom talijanskog modnog tandema. I mladoženja je, od glave do pete, bio odjeven u ruho s potpisom Dolce & Gabbana. Pa ipak, unosnu modnu suradnju s modnim brendom Kourtney je pred nosom zgrabila mlađa sestra, čini se na samoj svadbi... Ogorčena starija sestra rekla je mlađoj da ima "egoistični, sebični um" i "ne može podnijeti da netko drugi bude u središtu pozornosti." I zato joj je, vjeruje Kourtney, upropastila i svadbu.

"Došla si na moje vjenčanje, nisi mogla biti sretna zbog mene. Žalila si se od sekunde kad si stigla, do sekunde kad si otišla", predbacila je Kourtney Kim. Tada je počelo vrijeđanje: Kourtney je Kim nazvala "vješticom", a Kim je spustila sestri da njezina djeca dolaze njoj kada imaju probleme a ne svojoj mami. Kap preko čaše bio je chat čiji je član Kim, a zove se "Not Kourtney" i u njoj su okupljene sve sestre klana Kardashian-Jenner.

image

Kendall Jenner s bivšim, Scottom Disickom, 2016.

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Evo kako su se odnosile jedna prema drugoj u prethodnim sezonama, piše Insider. Prije osam godina, Kourtney je zabranila Kim koristiti njezin lik u svojoj videoigri "Kim Kardashian: Hollywood" koju je tada lansirala, premda su, 2009. i 2011. bez problema realizirale dva reality spin offa "Kourtney and Kim take Miami" te "Kourtney and Kim take New York".

Tadašnji partner najstarije sestre, Scott Disick, predložio je Kim da Kourtney kupi cipele kako bi ju nagovorila na posao, nakon čega je Kim počela vikati: "Ne kupujem joj je*eni par cipela, kupila sam joj je*enu karijeru!‘‘ Na kraju je Kourtney te 2015. popustila i potpisala.

Sestre su se žestoko posvađale i 2017. kada je Kim optužila Kourtney da je kopirala njene blagdanske ukrase. Nakon toga, Kim je 2018. rekla da je Kourtney bila "najmanje zanimljiva za gledanje" kada su se zakačile oko snimanja njihove godišnje fotografije za božićne čestitke, tijekom premijere 15. sezone prethodnog obiteljskog reality showa, "Keeping up with the Kardashians". Kim je rekla sestri: "Možda da imaš posao oko kojeg si strastvena kao što si sada, kada se svađaš... Onda bi znala što je potrebno za vođenje posla, ali ne znaš." Indisponirana Kourtney izašla je iz kadra, ali je čula Kim kako za njom dobacuje: "Ona je najmanje uzbudljiva za gledanje tako da može ostati vani."

Kourtney je kasnije uzvratila nazvavši Kim "zlim ljudskim bićem" i bojkotirala Kimin "baby shower" za najmlađe dijete, kći Chicago. Korijeni izazovnog odnosa sestara i suparnica sežu do njihovog djetinjstva.

image

Robert Robert Kardashian s Nicole Brown i O. J. Simpronom 1981., u:Los Angelesu.

BEI/SHUTTERSTOCK

Kad su bile klinke, nadmetale su za odobravanje ambiciozne majke Kris i popustljivog oca Roberta Kardashiana, američkog odvjetnika armenskog podrijetla koji se proslavio kao branitelj O.J. Simpsona. Povučena Kourtney bila je miljenica holivudskog pravnog mahera koji je prije 20 godina podlegao raku jednjaka, dok je prodorna Kim odmalena miljenica obiteljske šefice, majke Kris. Čini se da Kourtney u očima njihove mame nikad nije bila dovoljno uspješna, lijepa i sposobna kao Kim iako se najstarija Kardashianka silno trudila zasjeniti sestru. Što ju je obiteljski matrijarh više ignorirao, usmjeravajući pozornost na Kim, ona se s većim žarom pokušavala izboriti za majčino odobravanje. Pohađala je strogu, srednju rimokatoličku školu za djevojčice u Los Angelesu (imala je dobre ocjene) i kasnije diplomirala kazališnu umjetnost te španjolski jezik (i tu je imala solidne ocjene).

Za to vrijeme, Kim je započela karijeru kao stilistica američke kantautorice Brandy Norwood. Za buduću reality zvijezdu prvi se put čulo 2003. zahvaljujući snimci seksa s bratom svoje klijentice, Ray J-jem, koja je nekim čudom dospjela u javnost. Prepredena Kim klijentici je osim toga, ispeglala karticu u vrijednosti od 120.000 dolara kupujući sebi brendiranu odjeću. Kasnije je Kim postala stilistica i pratnja Paris Hilton, pokrenula je s mamom Kris butik i brend dječje odjeće u Los Angelesu, a ostalo je legenda. Danas je Kim Kardashian urbani fenomen koji se "stvorio sam sebe" i postala je jedna od najuspješnijih američkih poduzetnica: bogatstvo joj je ove godine procijenjeno na 1,7 milijardi dolara.

image

Kris Jenner sa sinom Robert i kćeri Kourtney c 2008. u Los Angelesu

ARALDO DI CROLLALANZA/SHUTTERSTOCK

Njezina osjetno siromašnija starija sestra (imovina joj je procijenjena na "samo" 65 milijuna dolara), nema burnu prošlost, izuzme li se teško opisiva "off-on" veza sa Scottom Disickom, američkom medijskom ličnosti (malo tko je siguran u to čime se on zapravo bavi). Bili su zajedno 2006. do 2015. i dobili troje djece. Njen bivši neslavno je slavan zbog više izgreda. Najgore su situacije kada je pred starijim sinom, danas 13-godišnjim Masonom, pušio "travu", bestidno ju je varao da bi na kraju prema njoj postao fizički nasilan kada mu se suprotstavila zbog pušenja "trave" i pred mlađom djecom, danas 11-godišnjom kćeri Penelope i osmogodišnjim sinom Reignom. Fanovi Kardashianki, Kourtney su na društvenim mrežama doslovce preklinjali da ostavi Disicka jer sramoti ženski rod. Otarasila ga se prije osam godina: danas je u braku s Travisom Barkerom, bubnjarom rock grupe "Blink 182" i očekuje njihovo prvo zajedničko dijete, dječaka.

No, trudnoća je vrlo rizična. Buduća mama nedavno je zaprimljena u bolnicu u Los Angelesu zbog "hitne operacije fetusa". Srećom, sve se dobro završilo: beba i mama su dobro, termin poroda reality zvijezde je potkraj ove ili početkom iduće godine. Nevolje u osobnom životu kao da su očeličile najstariju Kardashianku. Nekad se skrivala u obiteljskom zapećku, bila je babysitter mlađoj sestri, danas 39-godišnjoj Khloé i bratu Robu: svojedobno je bio jako praćen, no 36-godišnjaka se u posljednje vrijeme rijetko viđa u obiteljskom reality showu.

image

Kardashianke Kris, Khloe i Kylie sa svitom u Las Vegasu prošle godine.

DIGGZY/SHUTTERSTOCK

Nakon što se Kris Kardashian, 1991. preudala za Brucea (Caitlyn) Jennera, Kourtney je čuvala i polusestru, danas 27-godišnju Kendall Jenner dok je mama Kris tražila način kako da ih sve proslavi i zaradi novac. Sada se sve promijenilo. Najstarija sestra više se ne zadovoljava statiranjem u pozadini i prepuštanjem Kim da neometana uživa na obiteljskom "tronu". Odnedavno je osnažila samopouzdanje, više se ne zadovoljava ulogom obiteljske "Pepeljuge". Dosta joj je sjene mlađe sestre, opire joj se i spušta joj gdje god može, na veselje fanova reality showa. Gledanost serije raste bez obzira na cijenu. Koga za to briga kada su neuništive Kardashianke opet na vrhu?

Linker
27. travanj 2024 15:37