Sofia Vergara i Joe Manganiello

 NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
Ljubav ili novac?

Ovo su najneobičniji holivudski predbračni ugovori: Od naknade za prevaru do tjedne minutaže

Najneobičniju stavku imaju Mark Zuckerberg i Priscille Chan jer nema veze s novcem, Keith Urban neće dobiti ništa od Nicole Kidman počne li se opet drogirati dok će Jessica Biel dobiti od Justina Timberlakea 500.000 dolara za svaku njegovu prevaru.

Najneobičniju stavku imaju Mark Zuckerberg i Priscille Chan jer nema veze s novcem, Keith Urban neće dobiti ništa od Nicole Kidman počne li se opet drogirati dok će Jessica Biel dobiti od Justina Timberlakea 500.000 dolara za svaku njegovu prevaru.

Nakon što je u srpnju objavljeno kako se nakon sedam godina braka razvode glumica Sofia Vergara i glumac Joe Manganiello, svi su se raspisali o njihovom predbračnom ugovoru. One je predao zahtjev za razvod, ali važniji od razloga zbog kojeg su se razišli ispostavio se njihov predbračni ugovor. Naime, zvijezda serije "Moderna obitelj" zatražila je uoči vjenčanja 2015. da potpišu ugovor, a danas se taj predbračni dokument kojim je glumica zaštitila svoje 100 milijuna dolara veće bogatstvo smatra jednim od najpoštenijih - svatko zadržava ono što je njegovo i što je zaradio. Postoje kudikamo nezgodniji predbračni ugovori sa zanimljivim stavkama kojih se mnogi ne bi niti sjetili. Jedna od najčešćih točaka je financijska naknada u slučaju prevare.

image

Elin Nordegren i Tiger Woods

PAUL HAWTHORNE/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Jedan od najboljih igrača golfa svih vremena, Tiger Woods, isplatio je pozamašan iznos bivšoj supruzi, švedskoj manekenki i bivšoj dadilji Elin Nordegren: dobila je 110 milijuna dolara bračne "popudbine". Vjenčali su se 2004., a razveli šest godina kasnije nakon što se otkrilo da ju je prevario s čak 120 žena dok su bili u braku. Ispada da je njegova bivša izvukla gotovo milijun dolara po prevari iako je potpisala predbračni ugovor kojim je trebala dobiti skromnih 20 milijuna.

image

Beyonce Knowle i Jay Z

PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK

Pop diva Beyonce osigurala se za slučaj da supruga, glazbenog mogula Jay-Zija, uhvati "spuštenih hlača". Prije nego li je 2008. rekla "da", dogovorila je da će u slučaju razvoda dobiti milijun dolara za svaku godinu u braku, a stavka stupa na snagu već nakon prvih 12 mjeseci braka. Uz to bi trebala dobiti dodatnih pet milijuna dolara za svako dijete (imaju troje). Beyonce se osigurala i u slučaju ranijeg prekida braka: vjenčani su već petnaest godina, ali da su se kojim slučajem razveli prije dvije godine, trebala je dobiti dodatnih 10 milijuna dolara. Budući da se njeno bogatstvo procjenjuje na 500 milijuna dolara, "packe" koje bi njen suprug "težak" 2,5 milijardi dolara morao podnijeti u slučaju razvoda, simbolične su i služe kao sredstvo odvraćanja od situacija u kojima bi mogao posrnuti.

image

Michael Douglas i Catherine Zeta Jones

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK

Premda je 25 godina mlađa od supruga Michaela Douglasa, velška glumica Catherine Zeta Jones ništa nije prepustila slučaju. U njihovom predbračnom ugovoru stoji da će u slučaju razvoda dobiti 2,8 milijuna dolara za svaku godinu koju su proveli u braku. U slučaju da ju prevari, dobila bi dodatnih 5 milijuna dolara.

image

Michael Jordan i Yvette Prieto

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Supruga legendarnog košarkaša Michaela Jordana čije se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara, ima relativno skroman predbračni ugovor s obzirom na njegovu imovinu. Vjenčali su se 2013., nakon petogodišnje veze, a upoznali su se 2008. u noćnom klubu u Miamiju. Nemaju stavku prema kojoj bi joj se isplatili milijuni po djetetu (imaju devetogodišnje blizanke Victoriju i Ysabel), ali ako se razvedu, Yvette Prieto dobit će milijun dolara za svaku godinu braka, no tu postoji zakučasta stavka prema kojoj, izdrže li prvih 12 mjeseci, dobiva 10 milijuna dolara po godini braka. Već bi ove godine, da im se brak nasuče na hridi, trebala dobiti 100 milijuna dolara, piše Daily Mail.

image

Jessica Biel i Justin Timberlake

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Jedan od najljepših holivudskih parova, Jessica Biel i Justin Timberlake u predbračni ugovor dodali su stavku o nevjeri. Ako glumica bivšeg člana benda NSYNC uhvati u varanju, trebala bi dobiti 500.000 dolara za svaki njegov prijestup. Vjenčali su se 2012. i još uvijek su u braku - doduše preživjeli su trzavice kada je on uhvaćen u zagrljaju druge.

image

Keith Urban i Nicole Kidman

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Poslije razvoda od Toma Cruisea 2004., australska glumica Nicole Kidman htjela je bračnim ugovorom jasno definirati uvjete pod kojima će se, dođe li do najgoreg, razvesti od Keitha Urbana. Vjenčali su se dvije godine nakon njenog razvoda od Cruisea, a ugovorom su definirali to da ona zadržava svoje bogatstvo od 250 milijuna dolara s tim da će Urban (imovina mu je procijenjena na 75 milijuna dolara) od supruge primati 640.000 dolara godišnje naknade ako se razvedu. Međutim, u ugovoru stoji da je Nicole pomogla suprugu izliječiti se od ovisnosti o kokainu. Ako bi se ponovno počeo drogirati, a ona ga ostavi, više ne bi imao pravo na te isplate.

image

Steven Spielberg i Amy Irving

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Holivudski mogul Steven Spielberg isplatio je 1989. bivšoj supruzi Amy Irving 100 milijuna dolara, polovicu tadašnjeg bogatstva. Bio je to jedan od financijski pozamašnih razvoda 80-ih prošlog stoljeća. Da su izdržali još koju godinu, ceh koji bi redatelj i producent (čija zarada nezaustavljivo raste iz godine u godinu) trebao platiti bivšoj, bio bi mnogo veći.

image

Khloe Kardashian i Lamar Odom

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK

Reality zvijezda Khloe Kardashian udala se 2009. za košarkaša Lamara Odoma, a prema predbračnom ugovoru, Khloe je trebala dobiti 500.000 dolara za svaku godinu braka. Ukratko, kada su se razišli nakon četiri godine i finalizirali razvod 2016., dobila je dva milijuna dolara. Uz to, dogovorila je 25.000 dolara alimentacije, dodatnih 5.000 dolara za shopping te 1000 dolara za troškove u salonima ljepote. Zadržala je njihovu vilu vrijednu četiri milijuna dolara, čak i sjedala blizu terena "LA Lakersa". S obzirom na to da se njeno bogatstvo danas procjenjuje na 60 milijuna dolara, a on je danas u mirovini, čini se da je u financijskom nadmudrivanju s bivšom izvukao deblji kraj.

image

Priscilla Chan i Mark Zuckerberg

CHRISTOPHER VICTORIO/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Predbračni ugovor koji su potpisali osnivač Facebooka, odnosno Mete, Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscille Chan ima nesvakidašnju stavku. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 63,1 milijardu, ali u njihovom braku vrijednost se ne mjeri novcem. Naime, tehnološki mogul sa suprugom treba provesti najmanje 100 minuta nasamo, svaki tjedan. Zanimljivo je to da kada su zajedno, ni jedno ne smije koristiti Facebook ni bilo koju društvenu mrežu.

image

Crystal Harris i Hugh Hefner

BAXTER/ABACA/SHUTTERSTOCK

S druge strane, osnivač Playboya Hugh Hefner sastavio je opak predbračni ugovor za 60 godina mlađu suprugu Crystal Harris. Prije nego su se 2012. vjenčali, potpisala je sporazum da će u slučaju razvoda morati napustiti Playboyevu vilu bez i jednog novčića. Međutim par je ostao u braku sve dok Hefner nije umro 2017., u dobi od 91 godine.

Linker
27. travanj 2024 08:49