Intimno slavlje

Oženio se Zlatko Mateša! Svoju odabranicu Blanku Kačer odveo je pred oltar u Zagrebu

Samo nekoliko mjeseci nakon što je otkriveno da predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora ljubi pročelnicu Katedre za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu par je u Zagrebu izmijenio i bračne zavjete.

Da za ljubav, ali i brak nikada nije kasno pokazuje primjer Zlatka Mateše i njegove odabranice Blanke Kačer. Bivši premijer i aktualni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora na intimnoj ceremoniji oženio je pročelnicu Katedre za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Vjenčanje se održalo u jednoj crkvi u Zagrebu, a sretnu vijest medijima su potvrdili 74-godišnji Mateša i njegova trideset godina mlađa odabranica.

"Prvi put sam se vjenčao u crkvi. Vjenčali smo se čim smo shvatili da je to nešto lijepo za nas", rekao je Mateša za Slobodnu Dalmaciju. Sreću zbog uplovljavanja u bračnu luku nije krila ni Blanka koja je tek kratko kazala da su njih dvoje "rođeni vjenčani".

Za njihovu ljubav doznalo se u rujnu, a nedugo nakon što je Mateša potvrdio da je pronašao novu ljubav na društvenim mrežama oglasila se i Blanka Kačer koja je objavila nekoliko zajedničkih fotografija iz Mongolije. Par je tamo boravio jer je Mateša kao počasni konzul Mongolije u Hrvatskoj dobio odlikovanje predsjednika Mongolije, a na svečanoj primopredaji odličja stigao je u društvu nove ljubavi.

– Nakon prelijepih 20 godina s Hrvojem i velike boli uslijed njegove teške bolesti i smrti, kada sam mislila da je nemoguće opet voljeti, dogodila se ljubav s mojim predivnim, duhovitim, pažljivim i inteligentnim Z - poručila je uz zajedničke fotografije.

Inače, Kačer je pročelnica Katedre za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i ravnateljica Poslijediplomskog specijalističkog studija. Poznata je i kao bivša supruga profesora Hrvoja Kačera koji je nakon teške bolesti preminuo početkom ove godine, a koji je, kao stručnjak za sportsko pravo, dugo godina brinuo o pravnoj zaštiti naših sportaša u sklopu Hrvatskog olimpijskog odbora.

Prije ljubavi s Blankom Mateša je ljubio 12 godina mlađu epidemiologinju Dijanu Mayer, a javnosti je poznata i njegova veza s s 34 godine mlađom menadžericom Bojanom Maglaić. Iza Mateše su i tri braka, a iako je svojedobno izjavio da ne planira četvrti brak čini se da se ipak predomislio. U braku s prvom suprugom Biserkom Mateša je dobio sina Zlatka. S drugom suprugom Jasnom proveo je 13 godina, a treću suprugu 16 godina mlađu Sanju Gregorić, kći Franje Gregurića, oženio je u tajnosti 1994. godine u Mariji Bistrici. Iz tog braka ima kći Elu. Mateša slovi za pravog džentlmena pa je tako u više navrata istaknuo da sa svim bivšima uvijek ostaje u dobrim odnosima.

Linker
25. travanj 2024 00:43