TEŠKE RIJEČI

Ruski oligarh, suvlasnik Miravala, Brada Pitta prozvao diletantom i prodavačem iluzija

Borba oko francuskog imanja i dvorca Miravala, ne jenjava - Brad Pitt osim s Angelinom Jolie sada se tuži i s ruskim miljarderom Yurijem Sheflerom, kojem je ona prodala svoju polovicu udjela u imanju.

Kako provjereni izvori tvrde, Brad Pitt je odlučan istjerati ruskog oligarha Yurija Sheflera kojem je Angelina Jolie potajno prodala svoj udio u njihovom francuskom vinogradu Miraval vrijednom 500 milijuna dolara. Brad Pitt je bijesan kao ris jer ga je Yuri Shefler na sudu prozvao holivudskim diletantantom i - običnim glumcem, a ne vinarom, i sada je glumac odlučniji nego ikad da se riješi Rusa.

Magnata teškog 1,5 milijardi dolara, američko Ministarstvo financija službeno je 2018. proglasilo oligarhom, a zatim je on 2021. kupio Jolien udio u Château Miravalu Bradu Pittu iza leđa jer ga Angelina o tome nije obavijestila. A to po navodnom ugovoru koji su sklopili Pitt i Jolie, nije mogla napraviti jer su se bivši supružnici dogovorili da se za prodaju suvlasništva mora imati suglasnost onog drugog. Tako i spor oko Miravala između bivših supružnika dalje eskalira pa je ovih dana u javnost procurio sudski spis gdje glumica, odnosno njezina tvrtka Nouvel, optužuje Brada Pitta i njegove kompanjone da su pokušali zadržati kontrolu nad Miravalom "ograđivanjem" i "pljačkom" imovine pa traži najmanje 350 milijuna dolara odštete.

image

Ruski tajkin Yuri Shefler nosi nadimak - kralj vodke, a Brad Pitta smatra vinskim amaterom

QUIMI/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA

"Pitt je protratio imovinu tvrtke, trošeći milijune na isprazne projekte, uključujući više od milijun dolara na renoviranje bazena, izgradnju i obnovu stubišta što je radio najmanje četiri puta i trošenje milijuna na obnovu studija za snimanje. Ljut je što je Jolie prodala svoj dio ruskom biznismenu, a ne njemu pa se ponašao kao mrzovoljno dijete, odbijajući tretirati Nouvel kao ravnopravnog partnera u poslu", navodi se u dokumentu koji je u javnost iscurio u ponedjeljak.

Glumac sada zbog Miravala vodi dvije parnice protiv bivše supruge i Sheflera, inače vlasnika premium brenda vodke. Ali Shefler se navodno ne želi odreći Brada Pitta u Miravalu, već ga želi zadržati i iskoristiti njegovu planetarnu slavu kako bi popularizirao njihove pjenušce i vina.

image

Brad Pitt i Angelina Jolie u dvorcu Miraval u danima sreće i ljubavi

ADM PRES/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

U sudskim dokumentima koji su iscurili u javnost, odvjetnici bogatog Rusa rekli su da je Pitt u najboljem slučaju - "samo posjećivao vinograde poput manekena kako bi se divio radu vinogradara koji su zapravo napravili cijeli posao. Pitt je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem.‘‘ Uglavnom, borba oko Miravala postaje sve okrutnija, a tko će izaći kao pobjednik, teško je prognozirati.

Linker
24. travanj 2024 13:57