Arnold Schwarzenegger

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
neugodna situacija

Schwarzenegger zadržan na aerodromu zbog sata, kojeg je poslije prodao za 270.000 eura

Bivši guverner Kalifornije letio je iz Los Angelesa u austrijsko skijalište Kitzbühel na događanje svoje dobrotvorne udruge, gdje je htio na aukciji ponuditi sporni sat.

Bivši guverner Kalifornije letio je iz Los Angelesa u austrijsko skijalište Kitzbühel na događanje svoje dobrotvorne udruge, gdje je htio na aukciji ponuditi sporni sat.

Holivudski glumac Arnold Schwarzenegger neugodno se iznenadio kada su mu u zračnoj luci u Münchenu prišli carinici i zamolili ga da im pojasni odakle mu skupocjeni sat zamijećen u njegovoj prtljazi. Bivši kalifornijski guverner inače ima dvojno austrijsko i američko državljanstvo, u Münchenu se zatekao zbog presjedanja s leta iz Los Angelesa, a odredište mu je bilo austrijsko skijalište Kitzbühel. Ondje je išao na dobrotvorno događanje njegove udruge "The Schwarzenegger Climate Initiative" koja se bori protiv klimatskih promjena. Glumac je, na dobrotvornoj aukciji, želio prodati sporni sat švicarskog luksuznog brenda Audemars Piguet koji je carinicima "zapao za oko".

Zadržan je na zračnoj luci dok se ne razjasni problem. Situacija sa satom se, naime, zakomplicirala jer ga nije prijavio. Čini se da sa sobom nije ponio dokumentaciju kojom bi dokazao da je sat njegov i da ga, recimo, ne kani prošvercati iz SAD-a u Europsku uniju.

Akcijska zvijezda i klimatski aktivist poznat je po svojoj ljubavi prema vrijednim satovima, a inače je ambasador Piguet satova, a švicarski brend je njemu u čast, među ostalim, lansirao i model "Royal Oak Offshore Arnold Schwarzenegger The Legacy" vrijedan oko 30.000 funta, izrađen u ograničenoj količini od 1500 komada, navodi Daily Mail.

image

Arnold Schwarzenegger na Oktoberfest u u rujnu prošle godine

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

Bez obzira na sve to i tko je Arnold, zakon je jasan i vrijedi za sve. Glasnogovornik carinskog ureda u Münchenu, Thomas Meister, izjavio je za njemački Bild: "Pokrenuli smo kazneni postupak prema poreznom zakonu. Sat je trebao biti prijavljen jer se radi o uvozu. Ako roba ulazi u EU-u, morate je prijaviti na carini. To se odnosi na sve, zvali se Schwarzenegger ili drugačije", rekao je glasnogovornik carine.

Arnold je prema pisanju njemačkog Bilda, morao platiti 35.000 eura carine, odnosno dio toga je bila i kazna od 5000 eura zbog neprijavljivanja skupocjenog sata. Nakon što je platio kaznu, nastavio je putovanje do Austrije.

Sat je na kraju Arnold doista dao na aukciju i prodan je za čak 270 tisuća eura. Aukcija za njegovu udrugu je prošla doista jako dobro jer su sve ponuđene stvari među kojima su bile umjetnine, nakit, privatni trening s legendarnim Schwarzeneggerom, koncert sa slavnim njemačkim bendom The BossHoss, ali i ekskluzivan dan na setu popularne serije "Gorski liječnik" sakupili više od 1.31 million eura donacija.

Linker
27. travanj 2024 12:55