Amber Valletta odjenula je slavnu haljinu u dva navrata

 CRAIG HATTORI/SHUTTERSTOCK
U SJENI TRENUTKA

Slavna manekenka o haljini koja je slomila Internet: ‘Ja sam je nosila prije Jennifer Lopez‘

Slavna manekenka prelistala je modni spomenar i prisjetila se kako je Versaceovu haljinu, koju je proslavila Jennifer Lopez, nosila na reviji i na snimanju kampanje.

Slavna manekenka prelistala je modni spomenar i prisjetila se kako je Versaceovu haljinu, koju je proslavila Jennifer Lopez, nosila na reviji i na snimanju kampanje.

Listajući svoj modni spomenar u sklopu nove epizode "Life in Looks" magazina Vogue na YouTubeu, top model Amber Valletta podsjetila je na detalj koji je ostao u sjeni cijele priče oko kultne haljine. Legendarnu zelenu haljinu modne kuće Versace, koju je proslavila Jennifer Lopez, prva je odjenula i nosila na reviji baš ona.

"Ova je haljina guglana više puta nego bilo koji drugi look u povijesti. Slomila je internet kada ju je Jennifer Lopez odjenula, tako da je zapravo cool biti dio te povijesti jer sam tu haljinu nosila prije nje”, rekla je sa smiješkom 49-godišnja američka manekenka i glumica.

Za nastanak haljine od svilenog šifona s uzorkom zelenog lišća i bambusa s plavim detaljima i dekolteom do pupka, koju je krasio nisko postavljen broš od poludragog kamena citrina, zaslužna je dizajnerica Donatella Versace. Jedna od njezinih omiljenih manekenki, Amber Valletta, prva ju je nosila na reviji modne kuće Versace za proljeće/ljeto 2000. Ponovno ju je odjenula pozirajući za kampanju slavne modne kuće, a poslije su čuvenu haljinu odjenule Donatella Versace, na događanju "Rock Style" na Met Gali, a zatim i Geri Halliwell, članica grupe "Spice Girls".

image

Jennifer Lopez proslavila je haljinu koju nije odjenula prva

CHARBONNEAU/BEI/SHUTTERSTOCK

Nije poznato u kojem se trenutku Jennifer Lopez odlučila baš za odvažnu, iskričavu zelenu haljinu. Stilist ju je pokušao odgovoriti jer je kreacija već bila viđena u javnosti, ali J. Lo je bila uvjerena da je stvorena za nju. Nije pogriješila. Odjenula ju je na 42. dodjeli Grammyja i ušla u povijest.

Linker
27. travanj 2024 05:04