Australska diva na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu

 SHOOTPIX/ABACA/SHUTTERSTOCK
Tko je to?

Sve za ulogu: Cate Blanchett potpuno neprepoznatljiva na setu novog filma

Oskarovka snima novi uradak američkog redatelja Jima Jarmuscha s kojim je posljednji put surađivala 2003., u kultnom projektu ‘Coffee & Cigarettes‘.

Oskarovka snima novi uradak američkog redatelja Jima Jarmuscha s kojim je posljednji put surađivala 2003., u kultnom projektu ‘Coffee & Cigarettes‘.

O stilu odijevanja dvostruke dobitnice Oscara, Cate Blanchett, mogao bi se napisati podeblji priručnik dok bi se o tome kako se kreće filmskom scenom, modulira glas i koristi prodoran pogled plavih očiju, mogao ispisati roman u nastavcima. Pa ipak, u novom projektu, slavna glumica je sve te talente ostavila po strani. Paparazzi su je jedva zamijetili u Dublinu, na setu filma "Father, mother, sister, brother" karizmatičnog američkog redatelja Jima Jarmuscha.

Kako je redatelj poznat po tome da skriva na čemu radi, zagonetka je zašto je majstorica holivudske preobraze na setu u Dublinu potpuno neprepoznatljiva. Cate Blanchett pojavila se u izdanju u kakvom ju ne pamtimo, s tamnijom bojom kose, kratkom frizurom i naočalama. Odjevena u kariranu suknju i baloner tek rijetki su uspjeli prepoznati kako se radi o lijepoj glumici. Sve što je Jarmusch ovaj put rekao o filmu zbog kojeg se glumica značajno promijenila, je kako se "radi o smiješnom i tužnom filmu".

Snimanje je započelo u New Jerseyju još u studenom prošle godine. Set se nakon toga preselio u irsku prijestolnicu, a snimanje se treba nastaviti u Parizu, do proljeća, piše Daily Mail. Portali koji prate sedmu umjetnost nagađaju da bi se novi Jarmuschov projekt mogao pojaviti u kinima do kraja ove godine.

image

Cate Blanchett u filmu ‘Coffee and Cigarettes‘

JIM JARMUSCH/SMOKESCREEN/UNITED ARTISTS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Australska glumica i američki redatelj posljednji su put surađivali 2003., u njegovom djelu "Coffee & Cigarettes". Danas se taj omnibus od jedanaest kratkih priča povezanih svakodnevnim ritualom, kavom i cigaretama, smatra antologijskim.

U novom Jarmuschovom filmu, značajnu ulogu ima i Vicky Krieps, luksemburško-njemačka glumica. Ona je također promijenila imidž zbog filma, pa je kosu obojala u ružičasto što je vidljivo i na fotografijama sa seta.

Linker
28. travanj 2024 01:07