Vrag nosi Pradu

zajednički intervju

U filmu se nisu podnosile, a u stvarnosti Emily i Anne su odlične prijateljice

Znate li što povezuje glumice Emily Blunt i Anne Hathaway? Pa osim što su zajedno dobile uloge u hit filmu, druže se već dugi niz godina. Jedna za drugu imaju samo riječi hvale, a sada su otkrile kako im je bilo kada su upoznale na setu hvaljenog filma.

Znate li što povezuje glumice Emily Blunt i Anne Hathaway? Pa osim što su zajedno dobile uloge u hit filmu, druže se već dugi niz godina. Jedna za drugu imaju samo riječi hvale, a sada su otkrile kako im je bilo kada su upoznale na setu hvaljenog filma.

Anne Hathaway i Emily Blunt, davne 2006. bile su mlade glumice na početku svojih karijera. Upravo tada su se upoznale na setu filma "Vrag nosi Pradu", a ostale su dobre prijateljice sve do danas. Hit film pratio je život diplomirane novinarke Andree Sachs, glumi ju Anne Hathaway, koja se zaposli u modnom časopisu Runway kod opake urednice Mirande Priestly (utjelovila ju je legendarna Meryl Streep).

image
BARRY WETCHER/20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Emily Blunt tada je odigrala Mirandinu asistenticu i "desnu ruku" Emily, koja na početku i nije baš blagonaklona prema Andrei. Ipak, na kraju postanu dobre kolegice. Film je nastao prema istoimenom romanu Lauren Weisberger, bivše suradnice poznate urednice američkog Voguea Anne Wintour, a knjiga je zapraov opisala kako se Wintour ponaša prema svojim zaposlenicima.

Glumice su u specijalu za magazin Variety, "Actor on Actor", pričale o filmu koji ih je povezao. "Čula sam da su se odlučili tko će glumiti lik Emily i rekli su da je ulogu dobila jedna odlična, zabavna cura iz Engleske", rekla je Anne.

A Emily je otkrila kako joj je Hathaway puno pomogla jer se nije snalazila po New Yorku. "Nisam nikoga poznavala i Anne je baš bila divna prema meni. Iako je bila već zvijezda u usponu, ponašala se prema meni uvijek ravnopravno", istaknula je poznata glumica.

@varietymagazine Emily Blunt and Anne Hathaway recall when they met while filming "The Devil Wears Prada. #actorsonactors #emilyblunt #annehathaway #devilwearsprada ♬ original sound - Variety

Prijateljice su čitale citate iz filma te pogađale tko je od likova što rekao. Tako se među scenama našla i onda gdje Miranda (Streep) očekuje da joj pomoćnica Andrea donese jutarnju kavu, a ona naravno kasni.

Komentirajući kultni film, Emily je rekla da su se strašno zabavljali na setu te da joj je uloga promijenila život. "Mislim da nitko od nas nije vjerovao da će film postati takav hit, obožavatelji ga citiraju svaki dan. To je film koji je promijenio moj život", zaključila je.

@varietymagazine Emily Blunt and Anne Hathaway swap Meryl Streep memories from "The Devil Wears Prada." #actorsonactors #annehathaway #emilyblunt #devilwearsprada ♬ original sound - Variety

Iako su tada bile mlade glumice na počeku svojih dvadesetih, nakon filma "Vrag nosi Pradu", nastavile su graditi uspješne karijere. Anne je od tinejdžerske zvijezde iz filma "Princezini dnevnici", izgradila zavidnu glumačku karijeru u ozbiljnim dramskim filmovima, a za ulogu u filmu "Jadnici", 2013. godine osvojila je prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice. Ni Emily nije razočarala sa svojim ulogama, ove godine smo je gledali u kino-hitu "Oppenheimer", koji je oduševio kritiku i publiku, a 2014. godine opet je glumila sa Streep u mjuziklu "U šumi".

image

Emily Blunt sa suporugom ima dvije kćerkice

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

Emily i Anne su dokaz da imati i uspješnu karijeru i obitelj. Emily je u braku s američkim glumcem Johnom Krasinskim od 2010. godine, a imaju i dvije kćerkice, Hazel rođenu 2014. i Violet rođenu 2016. godine. Hathaway se također može pohvaliti sa sretnom obitelji. Godine 2012. udala se za biznismena Adama Shulmana, a prvog sina Jonathana su dobili u ožujku 2016. godine. Drugi sin Jack na svijet im je došao u studenom 2019. godine.

Linker
27. travanj 2024 18:51