Angus Cloud

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Imao je 25 godina

Umro je Angus Cloud, poznat kao diler Fez iz ‘Euforije‘: Borio se s ovisnošću i depresijom

Prošlog tjedna mladi je glumac sahranio oca s kojim je bio vrlo blizak i s čijim se odlaskom jako teško nosio.

Prošlog tjedna mladi je glumac sahranio oca s kojim je bio vrlo blizak i s čijim se odlaskom jako teško nosio.

Angus Cloud, zvijezda tinejdžerske serije „Euforija”, umro je u ponedjeljak, pronašla ga je majka u obiteljskoj kući u kalifornijskom gradu Oaklandu. Glumac, koji se proslavio ulogom dilera Feza, prije dvadesetak dana napunio je 25 godina. Prošlog je tjedna sahranio oca i teško je podnosio taj gubitak, objavio je TMZ. Prema pozivu hitnim službama, do kojeg je TMZ došao, Angusa je pronašla majka u ponedjeljak ujutro, bio je bez svijesti i nije mu mogla pronaći puls te je prijavila „moguće predoziranje”. Po dolasku policije i hitne pomoći, mladi je glumac proglašen mrtvim na mjestu događaja.

Angus je bio vrlo blizak s pokojnim ocem. Kako je izvor rekao za Page Six, obuzimale su ga suicidalne misli nakon što se vratio s očevog sprovoda u Irskoj. U obiteljsku kuću u Kaliforniji došao je kako bi pokušao prebroditi tugu i bol koje je osjećao, navodi izvor.

U obraćanju javnosti, Angusova je obitelj pozvala fanove da ga pamte po „njegovom humoru, smijehu i ljubavi za sve ljude”. „Neizrecivo nam je teško što se moramo oprostiti od tog nevjerojatnog čovjeka danas. Kao umjetnik, prijatelj, brat i sin, Angus je za nas bio poseban na toliko mnogo načina. Prošlog smo tjedna pokopali njegovog oca i jedina nam je utjeha što će se sada ponovo ujediniti s ocem koji mu je bio i najbolji prijatelj”, objavili su. Dodali su i kako je Angus otvoreno govorio o svojoj borbi za mentalno zdravlje te se nadaju da njegov odlazak može pokazati drugima da nisu sami i da se ne bi trebali boriti u tišini.

image

Angus Cloud otvoreno je govorio o teškoćama s mentalnim zdravljem

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Cloudov bivši menadžer, Diomi Cordero, u travnju je optužio glumca da je ovisan o lijekovima na recept te je ustvrdio da mu je jednom prilikom morao dati nalokson (lijek koji se primjenjuje kod predoziranja) i izvesti postupak oživljavanja nakon navodnog predoziranja. Također je izjavio da je Clouda upoznao dok je radio u klinici za odvikavanje, a ispričao je i da je tvorac „Euforije” Sam Levinson molio Clouda da se „bori za život”. Iako ranije nije imao glumačkog iskustva, Angus je ulogom Feza postao miljenik publike, pa je počeo dobivati i uloge u filmovima. Ekipa serije, kao i mnoge poznate osobe i obožavatelji, potresena je viješću o mladićevoj smrti. „Nitko nije kao Angus. Bio je preposeban, predarovit i premlad da nas tako napusti. Borio se, kao i mnogi od nas, s ovisnošću i depresijom. Nadam se da je znao koliko je srca dodirnuo”, napisao je autor serije Levinson.

Linker
30. travanj 2024 00:40