hugh jackman

 INSTAGRAM
HUGH JACKMAN

Veliko srce jedne od najvećih holivudskih zvijezda: ‘Javljam se kao otac...‘

Australski glumac Hugh Jackman s trinaset godina starijom suprugom Deborrom-Lee Furness i njihovo dvoje posvojene djece živi u New Yorku.

Australski glumac Hugh Jackman s trinaset godina starijom suprugom Deborrom-Lee Furness i njihovo dvoje posvojene djece živi u New Yorku.

Australski glumac Hugh Jackman (54), kojeg mlađa generacije poznaje po ulozi superjunaka Wolwerina, ponovno je pokazao veliko srce. Video objavljen na stranici udruge Our Blind Side, koja promiče prava slijepih i slabovidnih osoba, toliko ga je dirnuo da se odlučio javiti u inbox i zamolio da ga povežu s dječakom Asthotom koji je od rođenja slijep, a ove školske godine kreće u gimnaziju.

image

Hugh Jackman kćerkicu Avu naučio je voziti romobil

VALLENILLA/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

"Bok svima, ako znate kako bih mogao stupiti u kontakt s Ashtonom, molim da mi se javite. Više od svega želio bih mu čestitati i poželjeti sve najbolje u novoj sredini. Hvala vam na pomoći, HJ", napisao je slavni glumac. Video je snimila Ashtonova majka, a subjektivni kadar adolescenta koji s torbom na leđima i bijelim štapom u ruci ulazi u školu trebao je naglasiti teškoće s kakvima se susreću učenici sa specijalnim potrebama na početku nove školske godine.

"Uključite sve svoje školske kolege u društvo: za slijepu i slabovidnu djecu to je posebno bitno, jer je kod zdravih osoba osjetilo vida temelj kognitivnog, motoričkog, socijalnog i emocionalnog razvoja. Osobe s oštećenjem vida često imaju manje socijalnih iskustava i manju socijalnu mrežu, zbog negativnih stavova i stereotipa prema osobama s invaliditetom, a zbog poteškoća u mobilnosti i orijentaciji teže im je sudjelovati u socijalnim događanjima i održavati odnose s drugim ljudima. Slijepe i slabovidne osobe koje pohađaju samo specijalne škole slabije su prilagođene, pa je nužna njihova socijalna inkluzija od najranije dobi. Kao što znamo, svi trebamo prijatelje, a djeci poput Ashtona prijateljstvo znači - sve", napisala je u svojoj objavi koja je postala viralna.

Hugh Jackman je i sam otac dvoje djece, sina Oscara i kćeri Ave, koje je posvojio s trinaest godina starijom suprugom Deborrom-Lee Furness. Veliki je filantrop i osobno se angažirao u brojnim inicijativama i zakladama, a bave se borbom protiv globalnog siromaštva i gladi, ograničavanjem utjecaja klimatskih promjena i pravom djece na dostupnost besplatnog obrazovanja.

Linker
26. travanj 2024 16:06