Angelina Jolie i Brad Pitt

 HAHN-NEBINGER-GENIN/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Na obzoru kraj rata

Brangelina sklapa mir? Pitt i Jolie mogli bi se konačno dogovoriti oko unosnog vinskog biznisa

Bivši supružnici pristali su na medijaciju, posredovanje koje bi moglo riješiti njihov spor bez potrebe za sudskim postupkom. Jolie je rekla i da je voljna sudjelovati u razgovorima o nagodbi.

Bivši supružnici pristali su na medijaciju, posredovanje koje bi moglo riješiti njihov spor bez potrebe za sudskim postupkom. Jolie je rekla i da je voljna sudjelovati u razgovorima o nagodbi.

Pravni rat oko razvoda i drugih sporova glumačkih zvijezda Brada Pitta i Angeline Jolie možda je i najdulji i najžučniji u povijesti Hollywooda, no čini se da bi konačno mogao zavladati mir i to samo dva tjedna nakon podnošenja prijave koja optužuje Pitta za nasilništvo i nezakonite radnje nad vinogradom Chateau Miraval čiji su bivši supružnici suvlasnici. Oboje su sada, naime, pristali na medijaciju, tj. posredovanje koje bi moglo riješiti njihov spor bez potrebe za sudskim postupkom, a to potvrđuju i dokumenti koje su podnijeli prošlog tjedna. Jolie je uz to rekla da je voljna sudjelovati u razgovorima o nagodbi, a Pitt je, doznaje se, imenovao „privremenog upravitelja” za vinograd na francuskom jugu u pokušaju rješavanja sukoba s Rusima kojima je Jolie prodala svoj dio vinograda, piše Daily Mail.

image

Nakon puno prolivene žuči, Angelina Jolie spremna je na razgovore o nagodbi

PAOLO PIZZI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Angelinina transakcija zakomplicirala je situaciju, jer se Brad nadao da će od nje uspjeti otkupiti cijeli vinograd, no to više nije bilo moguće, pa je prošle godine protiv nje pokrenuo pravni postupak koji bi doveo do poništavanja prodaje. Najnovijim potezom nastoji zaštititi vrlo uspješan vinski biznis u kojem surađuje s vinarskom obitelji Perrin, vodećim proizvođačima organskih vina u dolini južne Rhône. Sad bi neovisna osoba trebala procijeniti vinariju i upravljanje te s vremenom, nada se Brad, olakšati njegove pregovore s investicijskom tvrtkom Nouvel koju je Angelina prodala Juriju Shefleru, između ostaloga, vlasniku votke Stolichnaya. To bi omogućilo Pittu i obitelji Perrin da nastave razvijati poslovanje dok se spor ne riješi, navodi francuski izvor. S druge strane, Nouvelovi su odvjetnici ustvrdili prije dva tjedna da je Pitt vinski biznis koristio kao svoju „osobnu blagajnu” te zatražili 350 milijuna dolara odštete.

image

Brad Pitt i Marc Perrin uz čašicu "najpoželjnijeg provansalskog rozea na svijetu"

SERGE CHAPUIS/CHATEAU MIRAVAL// THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Vinograd Chateau Miraval danas 59-godišnji Pitt i 48-godišnja Jolie kupili su još 2008., dok je ljubav cvjetala, a na imanju su se i vjenčali 2014. godine. U vinski biznis upustili su se godinu dana ranije. Njihova vina bili su pun pogodak, a roze Chateau Miraval mnogi su stručnjaci, pa i ugledni magazin Wine Spectator, proglasili najboljim na svijetu u svojoj kategoriji. Profit je narastao s otprilike milijun eura u prvoj godini poslovanja na petnaestak milijuna eura u prošloj godini. No, brak nije izdržao, kap koja je prelila čašu bio je puno spominjani alkoholizirani Pittov ispad u zrakoplovu u kojem je maltretirao djecu, pa je, uz puno natezanja i prolivene žuči, razvrgnut u travnju 2019. Drugi sporovi i dalje traju, a hoće li sada, nakon obostranog pristanka na posredovanje, nekadašnji zvjezdani par napokon zakopati ratnu sjekiru i povući sve te tužbe i protutužbe, javnost će doznati uskoro.

Linker
26. travanj 2024 16:55