JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
NIJE IM LEGLA

Noćna mora kraljevske obitelji: Svi članovi ignorirali događaj o kojem priča cijeli svijet

Buckinghamska palača nije uspjela svojim kanalima utjecati na prikaz burnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Buckinghamska palača nije uspjela svojim kanalima utjecati na prikaz burnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Ako na nešto ne možete utjecati, pravite se da ne postoji i da se nije dogodilo. Tog zlatnog pravila drže se i u Buckinghamskoj palači, pa se nijedan član kraljevske obitelji nije pojavio na premijeri pete sezone Netflixovog serijala "Kruna" koja je održana u Londonu.

image

Glavni glumci: Dominic West, Elizabeth Debicki, Imelda Staunton i Jonathan Pryce

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Peta sezona gledatelje vodi u devedesete godine prošlog stoljeća i prema riječima producenata najkontroverznija je dosad, jer opisuje najturbulentnije i najneugodnije godine u dugoj vladavini Elizabete II.

image

Elizabeth Debicki sa svojim filmskim sinovima, malim glumcima Teddyjem Hawleyjem i Timotheejem Samborom

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Cijelo desetljeće o kojem je riječ bilo je posebno burno za kraljicu, s mnogo incidenata i drame, pa je čak i sama Elizabeta II. 1992. godinu prozvala godinom užasa, "annus horribilis". U tom razdoblju svjedočila je raspadu braka svoje djece - pucanju svih intimnih veza i razdvajanju princa Andrewa i Sarah Ferguson, princa Charlesa i Lady Diane ali i princeze Anne i Marka Phillipsa.

image

Glumica Elizabeth Debicki u Diorovoj večernjoj haljini

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Osim toga, u dvorcu Windsor izbio je požar koji ga je poharao, zbog čega je kraljica morala otvoriti Buckinghamsku palaču za javnost kako bi pomogla u financiranju obnove Windsora.

image

Elizabeth Debicki i Dominic West igraju Lady Dianu i princa Charlesa

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Fanovi dramske serije već su navikli na stalne promjene glumačke postave u serijalu, koje odražavaju starenje članova kraljevske obitelji kroz desetljeća. U petoj sezoni kraljicu Elizabetu II. tako glumi Imelda Staunton, dok se u ulozi princa Phillipa pojavljuje Jonathan Pryce. Princa Charlesa i princezu Dianu utjelovljuju, pak, Dominic West i Elizabeth Debicki.

image

Dominic West sa suprugom Catherine, te djecom Dorom, Senanom, Francisom i Christabel

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

A posebno je zanimljivo da mladog princa Williama u tinejdžerskim godinama igra Westov biološki sin Senan West koji je tom ulogom debitirao u svijetu glume.

image

Ekipa pete sezone ‘Krune‘: Jonny Lee Miller, James Murray, Senan West, Dominic West, Elizabeth Debicki, Peter Morgan, Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Ted Sarandos, Lesley Manville, Olivia Williams, Claudia Harrison i Marcia Warren

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
image

Dominic West sa sinom Senanom i suprugom Catherine

SHUTTERSTOCK
image

Glumica Gillian Anderson podržala je kolege iz pete sezone

SHUTTERSTOCK
Linker
06. svibanj 2024 06:01