SASA BURIC/CROPIX
Ta divna splitska noć

Veliki humanitarni koncert u Splitu okupio glazbene zvijezde: Legendarni pjevač oduševio nastupom u 82. godini!

U splitskom HNK održan je ovog vikenda koncert za nekadašnje štićenike doma za nezbrinutu djecu te splitski KBC. Uz Šibenčanina Đanija Stipaničeva, veliko srce pokazali su i Lorena Bućan, Tedi Spalato te Đorđi Peruzović.

U splitskom HNK održan je ovog vikenda koncert za nekadašnje štićenike doma za nezbrinutu djecu te splitski KBC. Uz Šibenčanina Đanija Stipaničeva, veliko srce pokazali su i Lorena Bućan, Tedi Spalato te Đorđi Peruzović.

Glazbena čarolija trajala je puna dva sata, a na repertoaru su bili bezvremenski hitovi jednog od doajena hrvatske glazbe, pokojnog Šibenčanina Vice Vukova. Zvijezda večeri bio je Đani Stipaničev, koji nije zaboravio naglasiti da mu je to prvi samostalni koncert u splitskom HNK.

- Ponosan sam što sam imao tako lijepi povod za nastup u Splitu. Uživao sam na ovoj predivnoj pozornici sa svojim sjajnim bendom i dragim gostima koji su doprinijeli odličnoj atmosferi. Pozivam sve građane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji - poručio je Đani Stipaničev poslije koncerta, koji je samo prvi dio velike akcije organizirane u svrhu pomoći splitskom KBC-u te štićenicima doma za nezbrinutu djecu Maestral.

Riječ je o bivšim korisnicima doma koji s punoljetnošću gube pravo na zakonsku skrb, a jedini način da s 18 godina ne završe na ulici su gradski stanovi. Novac od sinoćnjeg koncerta upravo ide za opremanje jednog takvog stana, a organizirala ga je splitska tvrtka SEM, koja je u 35 godina rada postala prepoznata i po svom humanitarnom radu.

image

Đorđi Peruzović rado se odazvao koncertu kojemu je cilj pomoći splitskom KBC-u te štićenicima doma za nezbrinutu djecu Maestral.

MAJA PRGOMET

Drugi dio akcije je svečana večera 28. prosinca na kojoj će kuhati poznati chefovi te osobe iz javnog života.

Inače, na jučerašnjem koncertu koji je u svakom pogledu prštao emocijama, Splićani su posebno toplo pozdravili njihovog sugrađanina Đorđa Peruzovića. Nedavno se, naime, Splitom proširila vijest da vremešni glazbenik, koji će u ožujku proslaviti 82. rođendan, već neko vrijeme živi u staračkom domu. No, on nam je to demantirao uz osmijeh.

- Ma od koga ste to čuli? Pa vidite i sami da još nisam roba za starački dom - rekao nam je u šali nakon nastupa Đorđi, koji je sinoć između ostalog izveo i njegov veliki hit "Ponoćno sunce". Legenda Splitskog festivala, kojeg mnogi pamte po njegovoj pjesmi iz 1970. "Di si bija kad je grmilo", otkrio nam je i da ga zdravlje odlično služi te da je nedavno primio treće cjepivo.

image

Humanitarni koncerto držan je u splitskom HNK. Na fotografiji Sandra Buljubašić, Jelena Burazin i Gordana Ivić.

SASA BURIC/CROPIX

- Nisam prebolio koronu, a nadam se i da neću jer sam cijepljen te se strogo pridržavam epidemioloških mjera. Uz to nemam nikakvih kroničnih tegoba i zdrav sam kao dren - kazao nam je Đorđi, koji već godinama živi sam. Otkako je 2013. pukla njegova zadnja ljubavna veza koja je trajala šest godina, više ne traži novu ženu. No kako kaže, ljubavnih ponuda mu ne nedostaje.

- Imam ih i na pretek. No, dobro mi je i samom - smije se Đorđi, koji bi u ovim godinama jedino volio da mu se u život konačno vrati kći Đorđa. Kako je još prije desetak godina prvi put pisao magazin Gloria, splitski pjevač već gotovo četiri desetljeća nije u kontaktu s njegovom kćerkom koja živi u Americi. Otac i kći svaku su vezu prekinuli još 80 -tih godina, kad se on rastao od njezine majke. U sve ove godine Đorđa je samo jednom ocu dala do znanja da ga nije zaboravila - kad mu je 2013. za njegovu 50. obljetnicu karijere poslala veliki buket orhideja.

image

Jelena Burazin, Sandra Buljubašić i Eduard Vrdoljak.

SASA BURIC/CROPIX

- To je bio zadnji znak s njezine strane. Ja sam i nakon toga, po tko zna koji put, pokušao doći do nje. No, nažalost, do danas se ništa nije promijenilo - tužno je zaključio Đorđi.

Linker
30. travanj 2024 22:19