Rachel McAdams više ne brije pazuhe

 STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
Pravo osvježenje

Holivudska glumica rekla ‘ne‘ fotošopiranim fotografijama, pokazala neobrijane pazuhe

Odlučila se i na prirodan ‘takva kakva sam‘ pristup prezentaciji u medijima, što uključuje i pazuha s dlačicama te odbijanje značajnijeg retuširanja fotografija.

Odlučila se i na prirodan ‘takva kakva sam‘ pristup prezentaciji u medijima, što uključuje i pazuha s dlačicama te odbijanje značajnijeg retuširanja fotografija.

Odluka holivudske glumice Rachel McAdams kako će ponovno uzeti dvogodišnju pauzu od glume malo koga je iznenadila jer joj nije prvi put da preko dva desetljeća dugoj karijeri uzima dugi "godišnji" odmor. Intrigantan je način na koji je to učinila, pozirajući za magazin Bustle neobrijanih pazuha, uz minimalno retuširanje fotografija prema njenom izričitom zahtjevu, kao da najavljuje značajni zaokret u prezentaciji ljepote ženskog tijela.

Ni rođenoj Kanađanki s američkom adresom, nije bilo svejedno pozirati tako, potpuno prirodno, neobrijanih pazuha, premda je barijeru po tom pitanju 80-ih godina prošlog stoljeća prva probila njemačka pjevačica Nena, poznata po hitu "99 Luftballons". S druge strane, 44-godišnja glumica nominirana 2015. za Oscara za sporednu ulogu u drami "Spotlight", nakon te odluke kao da je odahnula. Pokazati sebe bez "peglanja" lica, poravnavanja trbuha koji se, eto, nazire na snimanju za utjecajni magazin, s vidljivim dlačicama ispod pazuha dok pozira u svečanoj, haljini bez rukava koja joj prati linije tijela - sve je samo ne lako. Osobito pokazati dlačice, što se žene od najranije dobi uči da nije poželjno.

"Na ovom snimanju nosim rublje od lateksa, ali bez obzira na to, ja sam žena koja je rodila dvoje djece. Ovo je moje tijelo i mislim da je važno da se i to vidi. U redu je izgledati najbolje što možeš, raditi na tome i biti zdrav, ali to svatko vidi na drugačiji način”, kaže Rachel McAdams koja ovih dana promovira svoj novi film, istoimenu adaptaciju popularne knjige "Are You There God? It‘s Me, Margaret" spisateljice Judy Blume.

"Trebale su mi godine da shvatim zašto sam neke stvari radila intuitivno", nastavila je glumica objašnjavajući novu odluku da se na dvije godine povuče s filma. Prvi put je to napravila od 2006. do 2010., a taj potez nije imao veze s "posvećivanje obitelji", što glumci katkad čine. Naime, s dvije godine mlađim životnim partnerom, američkim scenaristom Jamiejem Lindenom, djecu čija imena nije otkrila, dobila je tek kasnije: sin je došao na svijet 2018., a dvije godine kasnije rodila je kćer.

I ovog puta pauzira jer joj je prioritet mentalno zdravlje. Glumačke stanke pomažu joj da se "osjeća osnaženo". "Osjećam kao da preuzimam kontrolu. Mislim da mi je to na neki način omogućilo da se vratim nazad s drugačijim viđenjem, odnosno kao da osnažena prelazim preko svojevrsnog praga", dodala je umjetnica koja se proslavila filmom "Mean girls", a posljednjih godina prepoznatljiva je po ulozi liječnice Christine Palmer u filmskoj franšizi o superherojima "Doctor Strange".

Kada pauzira, nekadašnja umjetnička klizačica principijelno odbija baš sve uloge. Nije htjela ulogu Andy Sachs u filmu "Vrag nosi Pradu" koja je potom pripala Anne Hathaway. Odbila je ulogu u filmu o Jamesu Bondu "Casino Royale" pa ju je zamijenila Eva Green, a košaricu je dala i producentima filmova "Nemoguća misija III.", te "Ironman". Pa ipak, uspješno se vraćala filmu, a ponude za uloge i dalje su joj stizale. Kako je pojasnila u razgovoru za američki magazin, Rachel McAdams potrebno je vrijeme akumulacije energije, doživljaja, života općenito da bi potom ono što je prikupila, nastavila unositi u uloge. Svjesna je da su pauze riskantne u svijetu filma, ali sebe ipak stavlja na prvo mjesto.

"Uvijek sam imala osjećaj da će sve biti u redu”, rekla je glumica koja je i u glavi radikalno pojednostavila pristup poslu. "Ili ću uspjeti ili neću."

Linker
15. svibanj 2024 13:57