Angelina Jolie u ulozi operne dive Marije Callas

 INSTAGRAM
PRVE FOTOGRAFIJE

Angelina u ulozi dive koja je muža opisala kao običnu uš: "A predstavlja se kao milijunaš"

Američka glumica Angelina Jolie u Bugarskoj snima film "Maria" posvećen posljednjim danima najveće operne dive Marije Callas.

Američka glumica Angelina Jolie u Bugarskoj snima film "Maria" posvećen posljednjim danima najveće operne dive Marije Callas.

Sa seta u Bugarskoj procurile su prve fotografije Angeline Jolie u naslovnoj ulozi biografskog filma "Maria", posvećenog Mariji Callas, najvećoj opernoj divi svih vremena. Scenarij za film je pisao Steven Knight, kreator hit serije Peaky Blinders, a osim Angeline Jolie, u filmu glume i Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee i Valeria Golino.

Glavna glumica je fantastična i nevjerojatno je skinula slavnu sopranisticu, jednu od najpoznatijih opernih umjetnica svih vremena, koja je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća punila stupce novina i časopisa više od filmskih zvijezda. Blagoslov božanskoga glasa i prokletstvo tragičnog života, punog sukoba s producentima i kolegicama, te nesretnim ljubavima, i danas fasciniraju javnost i medije.

image

Angelina Jolie glumi Mariju Callas

INSTAGRAM

Radnja filma odigrava se u njezinim posljednjim pariškim danima. Nekad obožavana zvijezda, simbol elegancije i glamura, preminula je sama 16. rujna 1977. od posljedica srčanog udara u dobi od 53 godine u svom velebnom pariškom stanu. Bila je ovisna o opijatima, te je ovisila o milosti sestre i svog posljednjeg ljubavnika koje je jedva podnosila.

Maria Callas rođena je 2. prosinca 1923. u New Yorku, u obitelji grčkih emigranata u Sjedinjene Države. Njezina majka prepoznala je kćerin talent u najranijoj dobi i shvatila da bi joj Maria mogla biti ulaznica u sretniji i bogatiji život. Zato je kćer tjerala da vježba i nastupa od najranije dobi, a skupa s ocem ucjenjivala ju je i tražila novac kad se proslavila.

image

Mariji Callas bila je posvećena izložba "La Seine Musicale" u Parizu 2017.

APAYDIN ALAIN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Prve opere Callas je otpjevala u Grčkoj nacionalnoj operi, a nakon Drugog svjetskog rata pokorila je najveće operne kuće na svijetu. U Veroni je upoznala svog jedinog muža Giovannija Battista Meneghinija, imućnog talijanskog industrijalca, tri desetljeća starijeg od sebe. Vjenčali su se 1949. i u braku proveli deset godina.

“Moj muž me i dalje progoni nakon što me opljačkao i lišio pola imetka jer je sve što sam zarađivala nakon braka sjedalo na njegov račun u banci... Bila sam budala što sam mu vjerovala... On je obična uš, a predstavlja se kao milijunaš", opisala je njihov odnos u svom dnevniku.

image

Maria Callas osvajala je glasom i dramatikom izvedbe

SHUTTERSTOCK

Na privatnoj zabavi u Veneciji 1957. upoznala je brodovlasnika Aristotela Onassisa, svog budućeg partnera, koji ju je, skupa s njezinim tadašnjim suprugom, pozvao na krstarenje Mediteranom na svojoj jahti. Onassisa opera nije zanimala, ali je volio biti okružen glamuroznim ljudima, a osvojio ju je mačističkim, drskim nastupom i nevjerojatnom količinom pažnje, skupih provoda i poklona. Baš kao i najslavniju udovicu svijeta Jackie Kennedy, deset godina kasnije.

Linker
27. travanj 2024 03:42