NOVA GLORIA

Antonia i Aljoša Šerić: Deset godina ljubavi i glazbe

Za Antoniju i Aljošu Šerića 2024. označava desetljeće braka, ali i zajedničkih nastupa u Pavelu - s kojim se natječu i na skorašnjoj Dori - a za Gloriju govore o kćerima Luni i Avi te pomoći koju dobivaju od baka i djedova, ključnoj kad krene sezona ljetnih koncerata

"Tu su kava, mlijeko, šećer. Ima i soka za razrjeđivanje. Na ovoj su polici čaše i šalice. Osjećajte se kao kod kuće", rekla je pjevačica Antonia Matković Šerić nakon što je Glorijinoj ekipi otvorila vrata svog doma. Sedmogodišnja Luna zainteresirano je gledala mamu kako se uređuje za fotografiranje - pa je i ona poželjela da joj se uvije kosa. Onda je, logično, frizuru htjela i mlađa kći. Da ne bi bilo nezadovoljstva i ljubomore, Antonia je dvogodišnjoj Avi svezala repić. Aljoša Šerić za to je vrijeme pripremao stan za snimanje, jer su sve prostorije bile pune igračaka iako je dječja soba najveća.

image

Gloria.
Zagreb, 200124.
Antonia, Aljosa, kcerka Luna i mala Ava Seric.
Foto: Vedran Peteh/CROPIX

VEDRAN PETEH CROPIX

"Lunu ja pratim do škole, a Aljoša vodi Avu u vrtić, jer naprosto ne mogu podnijeti njene suze kad je se ostavlja", govori Antonia Matković Šerić, s kćerkicom Avom u krilu. Veljača će joj, kaže, biti prilično hektična, jer dane provodi na svom poslu u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, gdje radi otkako je prije 12 godina diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina. Poslijepodneva posvećuje djeci, a negdje između pronalazi vrijeme za planiranje nastupa na skorašnjoj Dori. Sa svojim bendom Pavel izvest će pjesmu "Do mjeseca" koja je ovih dana dospjela na drugo mjesto Nacionalne top-liste najemitiranijih. Na prvom je njihov najbliži prijatelj Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, s pjesmom "Slatke suze, gorka ljubav".

"Često se družimo s Ninom i Ivanom Dečakom te Nenadom Borgudanom iz Detoura i njegovom suprugom Nastjom, a u našoj stalnoj prijateljskoj ekipi su još tri para - i ukupno desetero djece. Dogovaramo se, odnosno maštamo već mjesecima o tome da ćemo jednog dana organizirati zajedničko čuvanje djece, da mi odrasli jednu večer tulumarimo bez opterećenja", kaže Antonia.

Aljoša i Antonia u 2024. obilježavaju dva velika jubileja: deset godina otkako su se vjenčali u crkvi u Palmotićevoj ulici i slavili do jutra u hotelu Westin, ali i deset godina otkako je objavljena Pavelova pjesma "Čuvaj me". Tada je, naime, Antonia postala glavni vokal benda njihovog benda.

Cijelu priču pročitajte u novom broju Glorije u kojem donosimo i ove teme:

  • Bernard Arnault: Igra prijestolja u poslovnom carstvu vlasnika LVMH grupe
  • Lena Stojković: Nježna strana svjetske prvakinje u taekwondou
  • Novi dom riječke manekenke Stefani Marković
  • Slani i slatki jelovnih bez glutena operne pjevačice Margarete Matišić
  • Sve o nevjerojatnom životu najdugovječnije detektivke Mariske Hargitay
image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
07. ožujak 2024 04:40