STIŽE KNJIGA

Bivša supruga najzgodnijeg premijera otkriva: "Zavela sam ga jer mu se nisam javljala"

Sophie Grégoire Trudeau, stručnjakinja za odnose s javnošću, objavljuje autobiografsku knjigu "Closer Together" koja u knjižare stiže 23. travnja.

Osam mjeseci nakon što je objavila da se razvodi od najzgodnijeg premijera na svijetu, kanadskog predsjednika vlade Justina Trudeaua, 48-godišnja Sophie Grégoire Trudeau odlučila je objaviti autobiografsku knjigu "Closer Together" koja će se na policama knjižara pojaviti 23. travnja ove godine.

U njoj će opisati svoj životni put i profesionalni razvoj od PR stručnjakinje do televizijske novinarke, vezu i brak s Justinom Trudeaoum, majčinstvo i strategiju odgoja njihove djece, ali iz nje znatiželjnici neće saznati ništa novo o razvodu koji je lanjskog ljeta potresao Kanadu.

"Knjiga je praktički već bila gotova kad smo Justin i ja odlučili nastaviti svatko svojim putem, pa sam smatrala da nema potrebe širiti priču", izjavila je Sophie Grégoire Trudeau, koja je u međuvremenu novu ljubav pronašla s Marcosom Bettollijem, dječjim kirurgom i pedijatrom iz Ottawe.

image

Posljednje zajedničko putovanje bilo im je na krunidbu kralja Charlesa III.

WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Osim toga osnovala je vlastitu agenciju za odnose s javnošću i strateško komuniciranje i namjerava, ako to bude potrebno, svom bivšem suprugu pomoći u osvajanju četvrtog mandata na čelu kanadske vlade.

Sophie je u svom autobiografskom štivu opisala kako je prohodala s Justinom Trudeauom, čiji joj je pokojni brat Michael (stradao je nesretnim slučajem 1998.) bio školski prijatelj. U nekim zajedničkim dječjim igrama sudjelovao je i Justin, no za njihovu vezu presudan je bio susret iz 2003. Tada su zajedno vodili jedan dobrotvorni društveni događaj, a na Justinovo udvaranje i e-mail poruke koje joj je nakon toga počeo slati - Sophie nije odgovarala. Kad su se mjesecima kasnije slučajno susreli na ulici, zamolio ju je za broj telefona, a ona mu je rekla da ga nije teško pronaći, ako se samo malo potrudi. Justin je to učinio i otada su nerazdvojni. Vjenčali su se 2005., tri godine kasnije Justin je postao parlamentarni zastupnik, a 2015. izborio je svoj prvi mandat na čelu kanadske vlade i afirmirao se kao nova zvijezda globalne političke scene.

image

Vjenčanje Justina i Sophie Trudeau u Montrealu 2005.

CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK

Njih dvoje postali su jedan od najskladnijih parova u svijetu visoke politike, pa je vijest da se razvode bila tim šokantnija. Nije tajna da su supružnici svojedobno posjećivali bračnog terapeuta i da su im zajedničke seanse pomogle da sačuvaju brak, pa su odmah počele spekulacije kako je raspadu sistema kumovala treća osoba, što se naknadno i potvrdilo. U to vrijeme Sophie je već bila u vezi s uglednim kirurgom Marcosom Bettollijem, koji se zbog nje razveo od svoje supruge s kojom ima dvoje djece.

image

Justin i Sophie Trudeau slave pobjedu na izborima 2015.

ARINDAM SHIVAANI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Koliko je poznato 14-godišnja kćer Ella-Grace te sinovi, 15-godišnji Xavier i devetogodišnji Hadrien nastavili su živjeti s ocem u obiteljskoj rezidenciji u Rideau, dok je Sophie svoj drugi dom pronašla u susjedstvu, kako bi što više vremena mogla provoditi s djecom.

"O svemu smo se dogovorili, osim o rasporedu viđanja s djecom. Odlučili smo to prepustiti njima, da sami, ovisno o svojim željama i preferencijama odlučuju koliko će vremena provoditi sa svakim od nas", izjavila je Sophie Grégoire Trudeau.

image

Smatrali su ih jednim od najskladnijih parova visoke politike

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK
Linker
28. ožujak 2024 10:09