BARLETTA/FOTOGRAMMA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
ODLAZAK IVANE TRUMP

Dobila je sve što se može kupiti novcem i ostavila bogatstvo od 100 milijuna dolara

Prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nikad se nije odrekla njegovog prezimena, čijoj je slavi - pridonijela.

Prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nikad se nije odrekla njegovog prezimena, čijoj je slavi - pridonijela.

"Na pravi odmor ću otputovati nakon što umrem."

Autorica ove izjave je, dakako, mogla biti samo jedna i jedina, uspješna poduzetnica i radoholičarka Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je i objavio vijest o njezinoj smrti na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

image

S Donaldom Trumpom 1990.

PHIL ROACH/SHUTTERSTOCK

Ivana Trump preminula je u 74. godini u svom stanu na Manhattanu, a njezino beživotno tijelo pronađeno je kod stepeništa. Donald Trump se od nje oprostio porukom u kojoj je istaknuo da je Ivana Trump bila predivna, lijepa i očaravajuća žena, inspirativne biografije. "Njezin ponos i sreća bili su naša djeca Donald Jr., Ivanka i Eric. Bila je ponosna na njih kao što smo i svi mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana!", napisao je Donald Trump o Ivani Trump koja je posljednjih petnaestak godina živjela između New Yorka, Miamija na Floridi i Saint-Tropeza, elitnog ljetovališta na francuskoj Azurnoj obali.

Bila je česta gošća i na jadranskoj obali, te u Hrvatskoj, gdje je njezin treći suprug Riccardo Mazzucchelli, pokojni talijanski milijunaš i poduzetnik razvijao svoje projekte, a s njim je baš kao i s Donaldom Trumpom nakon razvoda ostala u prijateljskim odnosima. Bila je bliska s Vladimirom i Marijom Kraljević, vlasnicima licence za Miss Universe Hrvatske, s kojima je dočekala Novu 2022. u Trumpovu resortu Mar-a-Lago na Floridi.

image

Sa sinom Ericom i kćerkom Ivankom Trump 1995.

JOHN BARRETT/SHUTTERSTOCK

Četiri puta se udavala i razvodila pa su je producenti filmske komedije ‘Klub prvih supruga‘ angažirali u cameo ulozi uz zvjezdanu glumačku ekipu koju su predvodile Goldie Hawn, Diane Keaton, Bette Midler, Maggie Smith i Sarah Jessica Parker.

Legendarni moto filma "nemojte biti ljute i bijesne, uzmite im sve" bio je i osobno iskustvo Ivane Trump, a postao je omiljena uzrečica žena bogataša koje su njihovi supruzi ostavili zbog - mlađih partnerica.

image

Kuća u češkom Zlinu u kojoj je Ivana Trump odrasla

NEWS GROUP/SHUTTERSTOCK

Ivana Zelničkova, što joj je djevojačko prezime, rođena je 20. veljače 1949. u gradu Zlinu u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Na poticaj svoga oca Miloša Zelničeka posvetila se skijanju i postala juniorska reprezentativka svoje zemlje u alpskim disciplinama, a 1972. diplomirala je kineziologiju u Pragu.

Zahvaljujući dogovorenom braku s prijateljom Alfredom Winklmayreom, austrijskim instruktorom skijanja, dobila je austrijsko državljanstvo i preselila se u Kanadu. Radila je kao instruktorica skijanja i model u Montrealu, a u večernjoj školi učila engleski.

image

S Riccardom Mazzucchellijem u Londonu 1993.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Sve to joj se višestruko isplatilo: Donalda Trumpa upoznala je 1976. u New Yorku i među njima je planula ljubav na prvi pogled. Vjenčali su se 7. travnja 1977. i postali zvijezde društvene scene i tabloida, koji su javnost izvještavali o svakom društvenom događaju na kojem su se pojavili.

Zajedno su promovirali velike infrastrukturne projekte poput gradnje Trump Towera na njujorškoj Petoj aveniji, obnovu hotela Grand Hyatt i gradnju casino resorta Trump Taj Mahal u Atlantic Cityju.

image

Ivana Trump i Rossano Rubicondi nastupili su u talijanskom Plesu sa zvijezdama 2018.

MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK

Sin Donald Jr. Trumpa rođen je 31. prosinca 1977., kći Ivanu Marie dobili su 30. listopada 1981., a Erica Trumpa 6. siječnja 1984. U Netflixovom dokumentarnom miniserijalu "Trump: Američki san" suradnici su Ivanu Trump opisali kao karizmatičnu radoholičarku, ženu posvećenu karijeri i ravnopravnu partnericu Donalda Trumpa čija razmišljanja, ideje i vizije su mu bile stalni izazov.

Nakon njenih bijesnih ispada zbog Donaldove veze s Marlom Maples, Ivani je zabranjen pristup uredima tvrtke.

Brakorazvodna parnica Donalda i Ivane Trump bila je najdetaljnije medijski praćena priča početkom devedesetih u Sjedinjenim Državama, ali i u svijetu. Njujorški tabloidi donosili su je na naslovnici čak jedanaest dana za redom. A sočnih detalja nije nedostajalo: Ivana je bivšeg supruga uz ostalo optužila za silovanje, fizičke napade i čupanje kose..., a prema nagodbi dobila je 14 milijuna dolara, luksuzni apartman u Trump Plazi, pravo korištenja usluga resorta Mar-a-Lago mjesec dana u godini, te imanje u Connecticutu s 45 soba.

image

Vladimir Kraljević bio joj je domaćin 2018. u Zagrebu foto vedran peteh

VEDRAN PETEH/CROPIX

Zauzvrat više nije smjela bez dopuštenja Trumpovih odvjetnika govoriti o svom braku.

Kako god, prezime čijoj je medijskoj slavi i sama pridonijela nikad nije promijenila. S talijanskim biznismenom Riccardom Mazzucchellijem u braku je izdržala dvije godine, a nakon razvoda 1997. tužila ga je za 15 milijuna dolara zbog kršenja stavki iz predbračnog ugovora. Mazzucchelli je, pak, Ivanu i Donalda Trumpa tužio zbog klevete, a oba slučaja su riješena izvansudskom nagodbom - u tišini.

Bez obzira na sve svi skupa su ostali povezani, čak i kad je Ivana Trump pronašla svoju zrelu životnu ljubav u vezi s talijanskim grofom Roffredom Gaetanijem dell‘Aquilla d‘Aragonom Lovatellijem, s kojim je ostala do njegove smrti 2005.

Na naslovnice tabloida vratila se vezom i četvrtim brakom s 23 godine mlađim Rossanom Rubicondijem, pokojnim talijanskim modelom i glumcem.

image

Ivana Trump ostavila je bogatstvo čija se vrijednost procijenjuje na stotinu milijuna dolara

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Vjerovali ili ne vjenčali su se u resortu Mar-a-Lago, a domaćin svadbe u travnju 2008. bio je glavom i bradom Donald Trump, a Ivanina kuma bila je njihova kći Ivanka Trump. Na Floridi se okupilo četiristo uzvanika, svadba je koštala tri milijuna dolara, a Ivana i Rossano nisu zajedno dočekali proslavu prve godišnjice.

Svejedno su ostali bliski sve do 2019. kad je Ivana Trump odlučila definitivno okončati njihovu vezu.

Kako se u njezinom životu sve vrtjelo oko novca za kraj možda i najvažniji podatak. U trenutku smrti Ivane Trump vrijednost njezina osobnog bogatstva bila je procijenjena na stotinu milijuna dolara.

Linker
27. travanj 2024 06:38