CHAN KAM TSUEN/GOLDEN PORT PROD/TRI-STAR/KOBAL/SHUTTERSTOCK
MISIJA SPAŠAVANJA

Gubi mu se trag: Slavni britanski glumac nestao u petak 13., devet dana nakon 65. rođendana!

Britanski glumac Julian Sands smatra se nestalim nakon što je po lošem vremenu otišao na planinarski izlet na Mount Baldy u blizini Los Angelesa.

Britanski glumac Julian Sands smatra se nestalim nakon što je po lošem vremenu otišao na planinarski izlet na Mount Baldy u blizini Los Angelesa.

Britanski glumac Julian Sands, kojeg pamtimo po ulogama u filmovima "Soba s pogledom", "Boxing Helena" i "Oceanovih 13", smatra se nestalim otkako mu se izgubio svaki trag u vrletima planine Mount Baldy u južnoj Kaliforniji.

"U pola osam navečer u petak 13. siječnja zaprimili smo prijavu da je nestao planinar u regiji Baldy Bowla", potvrdio je Nathan Campos, šef policijskog okruga San Bernandino.

image

Julian Sands u svojoj dnevnoj sobi 2020.

MIKE LAWN/SHUTTERSTOCK

"Pripadnici gorske službe spašavanja su odmah poslani na teren, ali smo ih morali povući zbog jako loših vremenskih uvjeta. Helikopteri i dronovi nastavljaju potragu u skladu s vremenskim prilikama", dodao je.

image

Julian Sands i Helena Bonham Carter u ‘Sobi s pogledom‘ 1986.

MERCHANT IVORY/GOLDCREST/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Engleski glumac koji je 80-ih i 90-ih godina ostvario zapažene uloge u kultnim holivudskim filmovima "Leaving Las Vegas" (Napuštajući Las Vegas) u kojem je briljantnu glavnu ulogu odigrao Nicolas Cage, te glavnu ulogu u kultnom hororu "Warlock", a preklani se preselio iz Engleske preselio u Sjedinjene Države i otada živi u North Hollywoodu.

image

Julian Sands i Sherilyn Fenn u ‘Boxing Helena‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

U braku s publicisticom Evgeniom Citkowitz podigao je dvije kćeri, a iz prvog braka s britanskom novinarkom Sarah Harvey ima sina.

image

John Malkovich, Julian Sands iNicoletta Peyran na dodjeli Oscara 2012.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Julian Sands nije jedini koji se smatra nestalim nakon što je Kaliforniju poharalo olujno nevrijeme, pa je šef policije okruga San Bernandino objavio upozorenje ljubiteljima prirode da u planine ni u kom slučaju ne idu sami.

image

Julian Sands i John Malkovich u filmu ‘Polja smrti‘ 1994.

ENIGMA/GOLDCREST/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"U protekla četiri tjedna odradili smo 14 misija spašavanja na području planine Mount Baldy. Ljude koje smo pronašli zatekli smo u vrlo lošem stanju, promrzle i iscrpljene, a neki su bili i teže ozlijeđeni od posljedica padova niz liticu. Nažalost dvoje iskusnih planinara nisu preživjeli, a za dvojicom nestalih nastavljamo potragu. No, još jedanput naglašavamo da su zimski mjeseci, zbog padalina, obilne kiše, snijega, odrona i vlažnog terena iznimno opasni za planinare", izjavio je šef policije.

Planina Baldy je iznimno popularno odredište izletnika jer se nalazi svega na sat vremena vožnje od Los Angelesa.

Linker
02. svibanj 2024 20:54