Lana Jurčević

 TOMISLAV KRIšTO/CROPIX
nekoliko dana nakon poroda

Lana Jurčević oglasila se prvi put nakon što je postala majka: "Prognoze su bile nikakve"

Nakon što je prije nekoliko dana postala majka, nakon iznimno teških mjeseci, popularna pjevačica na blogu je opisala svoje iskustvo i otkrila kako je cijelo vrijeme vjerovala u sretan kraj unatoč negativnim prognozama.

Nakon što je prije nekoliko dana postala majka, nakon iznimno teških mjeseci, popularna pjevačica na blogu je opisala svoje iskustvo i otkrila kako je cijelo vrijeme vjerovala u sretan kraj unatoč negativnim prognozama.

Lana Jurčević je, uz video na kojem pozira s partnerom Filipom Kratofilom kako bi imala uspomenu na trudnoću, objavila i blog o svojem putovanju do majčinstva koje nije bilo nimalo lako. Popularna pjevačica, koja je više od 40 dana provela u bolnici, na blogu je otkrila teške detalje svoje trudnoće.

Vijesti da čekaju prinovu Lana je otkrila u srpnju objavivši emotivan video na kojem ne može obuzdati suze radosnice dok se grli sa svojim dugogodišnjim dečkom, ali ubrzo nakon toga morala je otkazati sve nastupe te je uslijedilo razdoblje čuvanja trudnoće u bolnici. Sada je otkrila kako su više od četiri mjeseca čuvali sretne vijesti, dok je ona nastupala, putovala, snimila spot...

"Sve je bilo dobro, a onda sam dan nakon zadnjeg koncerta završila u bolnici i tako su naše obitelji, nažalost, umjesto lijepe vijesti, dočekale one za koje nisu znali kako da reagiraju. Niti su se smjeli veseliti, niti su smjeli pokazivati da se brinu i da su van sebe. Nitko nije znao ishod, iako su nam prognoze bile nikakve", napisala je Lana na svojem blogu i priznala kako je njoj, ipak, intuicija cijelo vrijeme govorila da ne odustaje.

"Psihologija je odavno rekla svoje, ali koliko puta sam zamislila neku drugu ženu u mojoj koži koja bi na riječi ‘Možeš odmah sad ili u ponedjeljak uzeti terapiju za izbacivanje ploda‘ to zaista i učinila. Ne krivim ni doktora koji je to rekao - zaista nije izgledalo obećavajuće, ali ipak mislim da zadnju prognozu daje Bog i da tu treba biti jako pažljiv. Vjerovali vi u njega ili ne, postoje stvari koje nisu u našim rukama i to nitko ne može osporiti. Ja sam zahvalna na tome što mi je dao priliku da budem mama…", dodala je Lana koja je kroz cijeli period proveden u bolnici dijelila svoje iskustvo i iskreno govorila o cijeloj situaciji kako bi bila podrška drugim ženama koje prolaze kroz slično.

"Neka ova priča bude posvećena svim ženama od kojih su me dijelili samo zidovi i pokoji bolnički krevet, svim onim ženama koje su tu bile i prije i bit će nakon mene, svim ženama koje prolaze toliko toga, a da o tome ne znamo ništa, da ih ne vidimo i ne čujemo nigdje jer hej, o tome se ‘ne priča’ - to se ne dijeli sa svijetom, to je toliko bolno i osjetljivo da to skrivaš samo za sebe i možda svoj najuži krug ljudi, ako i to... Te žene ne srećemo nasmijane na ulicama i oko sebe, ne gledamo njihove trudničke, savršene slike na društvenim mrežama… Neka ova priča bude posvećena svim lavicama koje se svaki dan bore za svoje bebe, na ovaj ili onaj način, za sve žene i parove koji se bore s tim da postanu roditelji… Ponekad osjećam da mi Bog ‘servira’ neke situacije kroz koje moram proći da bi negdje nekim ljudima, ovaj put, ženama možda dala nadu koju imam i ja i koju ne gubim u nijednom trenutku. Da im možda pružim utjehu. Ruku podrške. Makar iz daljine. Ima nas… i lakše je kad te netko razumije, kad znaš da nisi sam u tome svemu. Možda je i ovo neka lekcija meni, da preispitam svoje prioritete, život, razmišljanje…. I vjerujte - itekako jesam. Vjerujte da sam zahvalna i za ovo što se dogodilo", otkrila je Lana krajem kolovoza i dodala da joj je trebalo čak 50 dana da skupi snage i hrabrosti da se ogoli i progovori o svemu u javnosti.

image

Lana Jurčević i Filip Kartofil

INSTAGRAM/ LANA JURčEVIć

I ovaj put joj je najveća podrška bio njezin dugogodišnji partner Filip Kartofil za kojeg uvijek naglasi da joj je i najbolji prijatelj, a surađuju i poslovno - on je naime direktor Laninog brenda prirodne kozmetike La Piel.

Linker
27. travanj 2024 21:11