CROPIX
Generacija Z

Lara Demarin: "Najveća predrasuda je da su zoomeri nemoralni i nepouzdani"

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

Lara Demarin predstavnica je generacije Z. Dvadesetsedmogodišnja Puljanka već godinama živi i radi u Zagrebu. Šira javnost prvi ju je put imala prilike upoznati na malim ekranima 2016. godine u drugoj sezoni HRT-ova popularnog showa "The Voice" gdje se natjecala u timu Tonija Cetinskog. Od 2018. do 2023. bila je stalna članica The Funkensteinsa, pratećeg benda Matije Cveka s kojima je imala priliku stati na razne velike pozornice poput Doma Sportova u Zagrebu, Tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku, Kaštela u Puli, Ljetne pozornice u Opatiji i brojne druge. Kao i ostali članovi benda, koautorica je svih pjesama na albumu „Vile se ovdje igraju“, dok su za pjesmu „Ne moram ni ja“ Cvek i The Funkensteinsi nominirani i za Porina u kategoriji „Najbolja izvedba grupe s vokalom“.

Izlaskom debitantskog singla "Uz tebe" (2020.) prvi se put predstavila kao kantautorica, a solo karijeri se u potpunosti odlučuje posvetiti 2023. godine kada izdaje hit pjesmu "Ne dam ti da znaš", čiji su autori Matija Cvek i Matej Mudrovčić. Lara je velika obožavateljica R&B-a, soula i hip-hopa, okružena je plesačima te iza sebe ima trinaest godina plesnog iskustva. Stoga joj je ideja plesni i R&B prizvuk uključiti u sve što radi, kako u pjesmama i spotovima, tako i na sceni i na svojim koncertima.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Kao vokalistica ima dugogodišnje iskustvo: još od 2014. redovito održava brojne koncerte u raznim sastavima i za različite prigode, a od 2023. nastupa u klubu SAX nudeći zagrebačkoj publici izvedbe stranih i domaćih R&B hitova uz bend uživo i vrhunske plesače kao nezaobilazne goste. Sudjelovanje na HRT-ovoj Dori bio joj je dugoočekivani san još od djetinjstva koji se ostvaruje 2024. kao spontani nastavak njene karijere. U svojoj autorskoj pjesmi „Ne vjerujem ti“ Lara i televizijskoj publici nudi plesne, R&B i hip-hop elemente ranih 2000-ih godina na svoj način uz rap Roberta Domitrovića koji supotpisuje tekst na pjesmi. Njezin stil života detaljnije smo upoznali kroz kratak video intervju, ali i brzopotezna pitanja i odgovore koji su pred vama. Upoznajte Laru...

Najradije slušam... Aliciju Keys, Ne-Yo, Beyonce/r‘n‘b, soul, pop.

Najradije gledam... dokumentarce (o prirodi, ubojstvima, autobiografije…).

Najbolje mjesto za izlazak.... beach bar.

Najbolje mjesto za shopping... online!

Najdraži vid zabave mi je... kućna druženja uz gitaru.

Tri osobe kojima se divim... moj stariji brat Luka, ljudi iz Afrike koji nemaju hranu, a imaju osmijeh; Beyonce.

Najdraža društvena mreža... Instagram.

Da društvene mreže ne postoje moj život bio bi... društveniji i opušteniji.

Novac je za mene... sredstvo za preživljavanje.

Posljednji cent potrošila bih na... vodu.

Najbolji način za relaksaciju... tajlandska masaža.

Ljubav je za mene... osjećaj mira.

Tri najvažnija segmenta svakog partnerskog odnosa... komunikacija, povjerenje, poštivanje.

Želim živjeti u svijetu u kojem... nema digitalija.

Osobine koje najviše cijenim kod drugih... iskrenost i predanost.

Uspjeh je za mene... poticaj za stvaranje idućeg cilja.

Najbolje vrijeme za napuštanje roditeljskog doma... punoljetnost.

Najviše strahujem od... bolesti i vremenskih nepogoda.

Posao budućnosti u kojem se vidim... pjevačica koja može prodati više od 100 karata za svoj koncert.

Najbolji načini za obrazovanje i edukaciju o temama koje me zanimaju... knjige.

Generaciju svojih roditelja opisao/opisala bih kao... opušteniju, konzervativniju, zabavniju.

Najveće/najgore/najbesmislenije predrasude koje starije generacije imaju o našoj generaciji... da je naša generacija nemoralnija i nepouzdanija.

Na koje načine brinem o fizičkom, a na koje o mentalnom zdravlju? Treningom, dovoljnim unosom vode, šetnjom u prirodi, odlaskom kod psihologa, razgovorima s bliskim ljudima.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX
Linker
26. travanj 2024 14:42