ANA MIHALIC/CROPIX
NAJSLAĐA POBJEDA

Marinela mu daje vjetar u leđa! Filip Hrgović stigao do uspjeha karijere

Boksač iz Sesveta uz podršku supruge, kazao je, stigao je do statusa obaveznog izazivača za svjetsku titulu.

Boksač iz Sesveta uz podršku supruge, kazao je, stigao je do statusa obaveznog izazivača za svjetsku titulu.

Dok sređuje dojmove nakon najteže i time još slađe pobjede u profesionalnoj karijeri protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga koja mu je donijela status obaveznog izazivača za svjetsku titulu, hrvatski boksač Filip Hrgović prima čestitke iz cijelog svijeta.

Među čestitarima su i njegovi slavni kolege sprotaši poput Luke Modrića, Ivice Kostelića, Ivana Perišića, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Matee Jelić, Ivana Klasnić i mnogih drugih, što 30-godišnjem Filipu Hrgoviću daje novi vjetar u leđa.

Baš kao i ljubav njegove supruge Marinele, s kojom se vjenčao početkom ljeta 2019. u Sesvetama.

"Nisam siguran gdje bih bio bez stalne podrške i dobrote moje žene. Hvala ti ljubavi!", napisao je Hrgović dva dana uoči borbe u Saudijskoj Arabiji na svom profilu na instagramu.

No, svoju je pobjedu intimno posvetio uspomeni na pokojnog oca Petra Hrgovića, koji je u travnju u 67. godini izgubio bitku s dugom i teškom bolesti. Sa suprugom Ivom, Petar je podigao petero djece - Ivana, Ivanu, Filipa, Matiju i Martu, a Filipu je bio i ostao životni uzor.

image

Filip i Marinela Hrgović s nećacima 2019.





SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"Tata Petar je inženjer prometa i radi u Hrvatskim autocestama, a mama Iva je domaćica. Inače je diplomirana kineziologinja s dvadeset godina radnog staža u banci, od čega je petnaest provela na porodiljnom. Moji su roditelji nepokolebljivi, uporni, snažni i ustrajni. Nisu mi ostavili kuću, auto i firmu, nego mnogo više od toga - životni stav i ponos na svoju obitelj", izjavio je Hrgović u razgovoru za Gloriju na samom početku svoje profesionalne boksačke karijere.

Tada je opisao i kako je upoznao svoju životnu ljubav Marinelu Ćaju, s kojom se vjenčao u ljeto 2019.

image

Filip i Marinela Hrgović vjenčali su se 2019. u Sesvetama

GORAN MEHKEK/CROPIX

"Marinela je cura iz Sesveta, studentica ekonomije i sportašica. Znamo se oduvijek, iz istog smo kvarta, a s vremenom smo se počeli dopisivati, nakon toga i izlaziti. I Marinela je pravi borac, uz studij radi u Plivi te igra odbojku u Dubravi, drugoligaškom klubu. Imam sreću što smo se našli, jer kao sportašica zna kakav mi je tempo pa ne inzistira na svojim željama nego se prilagođava mojim obavezama".

image

Filip i Marinela Hrgović

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Filip Hrgović rođen je 4. lipnja 1992., a prije boksa trenirao je košarku i postao juniorski prvak Hrvatske.

Loptu je ostavio zbog problema s leđima i koljenima, te se preorijentirao na boks. Prvi uspjesi stigli su još u juniorskoj konkurenciji u kojoj je Hrgović postao svjetski prvak. Kao senior stigao je do titule europskog prvaka, te olimpijske bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru.

image

Otac Petar životni je uzor Filipa Hrgovića

DAMIR KRAJAC/CROPIX

A iduće godine očekuje ga najvažnija borba za titulu svjetskog prvaka za koju se Filip Hrgović uz podršku svojih najmilijih sprema već pet godina.

Linker
29. travanj 2024 17:35