NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
NOVI BROJ

Na pikniku s Marijem Petrekovićem i njegovim najdražim curama: "Naš Uskrs je nesvakidašnji"

Komičar i voditelj pozvao nas je na piknik sa životnom partnericom Aleksandrom Kramberger i njihovim kćerkicama Marlom i Unom - zbog kojih je odjenuo kostim ružičastog zeca - te otkrio kako izgledaju blagdani u njihovoj obitelji.

Komičar i voditelj pozvao nas je na piknik sa životnom partnericom Aleksandrom Kramberger i njihovim kćerkicama Marlom i Unom - zbog kojih je odjenuo kostim ružičastog zeca - te otkrio kako izgledaju blagdani u njihovoj obitelji.

Iako Mario Petreković djeluje poput razigranog dječaka za kojeg nikad niste sigurni kad se šali, a kad je ozbiljan - ili je, metaforički rečeno, kao zec na steroidima kojeg nije lako uhvatiti ni za glavu, ni za rep - snimanje Glorijine blagdanske naslovnice odradio je vrlo profesionalno i disciplinirano. Ali, to nikako ne znači sterilno i dosadno, jer s dvije vrtićke djevojčice i uz Marijevu energičnost i hiperaktivnost namješteno poziranje nije ni moguće, a ni realno. Mario je želio da njihov uskrsni piknik bude na Etno farmi Mirnovec gdje često provode vikende, odabrao je ružičasti kostim zeca koji je njegove kćerkice više podsjetio na praščića, a našoj je fotografkinji pomogao i u traženju pozicije za savršeno svjetlo.

Njegova svestranost ne treba čuditi, jer on je i komičar (premda sam sebe radije naziva tragikomičarom i KV autoelektričarom), glumac, radijski i TV voditelj te poduzetnik. A prije svega "tatastrofalan" otac troipolgodišnje Marle i dvogodišnje Une, koje ima sa životnom partnericom, stomatologinjom Aleksandrom Kramberger. Kod njenih roditelja u Sloveniji će proslaviti najveći kršćanski blagdan.

image

Na ovom snimanju nastradala je samo pinca

stilistica ANA STRIZIĆ

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Uskrs u našoj obitelji izgleda nesvakidašnje, baš zato što svaki dan ne jedemo hren, kuhanu šunku, jaja i francusku pa su ujedno to i darovi koje baka pripremi, a djed Vladimir - nije Putin - kruh ispeče. Njihovu kuću ukrasimo našim dolaskom i postojanjem koje ih neizmjerno veseli, osobito ukrasi koji se odazivaju na ime Marla i Una. Otkad znam za Uskrs, gore navedeni jelovnik, koji me dandanas veseli uz farbanje i tucanje pisanica, tradicionalno je prisutan u svim domovima diljem Lijepe naše, pa i šire. Uz djecu koja pritom traže poklone u sepetu ili po lokacijama doma ili dvorišta svoga, ne bih to mogao nazvati robovanjem običajima, već održavanjem tradicije", govori Mario, koji je tradiciju održavao i tijekom odrastanja u Bjelovaru. Sve o običajima iz djetinjstvima, ali i onim novim, slovenskim zbog supruge otkrio nam je u razgovoru za novi broj magazina Gloria.

image
Gloria produkcija
Linker
26. travanj 2024 20:03