Prince Jackson, Bigi Jackson i Paris Jackson na koncertu ‘Michael Forever‘ 2011.

 ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK
MILIJUNI U IGRI

Najmlađi sin kralja popa bio je 7-godišnji dječak kad je izgubio tatu, a sad se spori s bakom

Majka pokojnog kralja popa Michaela Jacksona osporava prodaju glazbenog kataloga svoga sina Sonyju za 600 milijuna dolara, čemu se Bigi protivi.

U lipnju će obožavatelji nezaboravnog kralja popa Michaela Jacksona emotivno obilježiti 15. godišnjicu prerane smrti svog glazbenog idola, no članovi njegove najuže obitelji i dalje se spore oko raspolaganja njegovim nasljedstvom i glazbenom ostavštinom.

Glavni likovi u novom poglavlju priče trenutačno su najmlađi sin legendarnog glazbenika, 22-godišnji Bigi Jackson, prije poznatiji kao Blanket, čije je puno ime Prince Michael Jackson II. Kako god ga zvali, Bigi sad želi spriječiti svoju baku Katherine, koja mu je nakon smrti oca postala legalna skrbnica, da koristi novac iz ostavštine pokojnog glazbenika za plaćanje astronomskih troškova svojih odvjetnika.

O čemu se radi? Bigi Jackson, predao je dokumente sudu u kojima traži da ne dozvole Katherine Jackson korištenje novca iz ostavštine da bi osporila sudsku odluku, s kojom se niti on intimno ne slaže, ali smatra da se nema smisla protiv nje boriti, pišu američki mediji koji su dobili na uvid sudske dokumente. Prema glasinama iz upućenih kuloara govori se da je riječ o prodaji glazbenog kataloga Michaela Jacksona kompaniji Sony, koja će za iznos od 600 milijuna dolara kupiti prava za distribuciju njegovih pjesama.

image

Djeca kralja popa na svečanosti u njegovu čast u Los Angelesu 2012.

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Bigi se zajedno s bakom lani snažno angažirao u pokušaju da spriječi Johna Branca i Johna McClaina da realiziraju tu kupovinu, jer je velika želja njegovog pokojnog oca bila da ne želi da njegovom ostavštinom ikada raspolaže itko drugi osim njegovih direktnih nasljednika.

Štiteći dignitet pokojnog sina Katherine je na sudskoj raspravi posvjedočila tu njegovu želju, ali to nije promijenilo odluku, jer ta želja nije bila zapisana u testamentu pokojnog glazbenika.

No, Katherine Jackson ne želi odustati od istjerivanja pravde, a s njom se očito ne slaže većina nasljednika, jer inače prodaja kataloga niti ne bi bila moguća. Osim toga, pitaju se zašto te troškove ne bi podmirila iz vlastitih sredstava, jer svake godine na njezin račun sjedaju milijunski iznosi, a ne iz zajedničkih sredstava.

image

Bigi Jackson danas živi u Calabasasu u Kaliforniji

IXOLA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kako je riječ o osjetljivom slučaju, Katherine Jackson je angažirala četiri vrhunska odvjetnička ureda čiji advokati svoje usluge po satu naplaćuju između 840 i 1400 dolara, što se Bigiju čini - pretjeranim. "Pravna bitka, ako se nastavi, bit će duga i skupa, a rezultat - neizvjestan. Zbog toga smatram da na to ne treba trošiti toliko vrijeme, energiju i novac", poručio je putem svojih odvjetnika.

Hoće li takvi, čini se nepomirljivi stavovi, utjecati na budući odnos unuka i bake, tek će se vidjeti, no svi koji poznaju Bigija uvjereni su da Jacksonov sin neće promijeniti mišljenje. Prince Michael Jackson II. rođen je 21. veljače 2002., a njegovu trudnoću iznijela je 20-godišnja medicinska sestra Helen, mlada Meksikanka kojoj je Michael Jackson za tu uslugu platio 20 tisuća dolara. U njegovom rodnom listu upisano je samo ime oca, dok je polje s imenom majke ostavljeno prazno.

image

Troje djece Michaela Jacksona odraslo je s dadiljama i bakom na očevom imanju Neverland

WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Bigi je bio 7-godišnjak kad je svijet potresla vijest o iznenadnoj tragičnoj smrti njegovog oca, a u globalnu kolektivnu memoriju upisali su se prizori na kojima ga otac drži u naručju iznad balkonske ograde, koje su 2002. obišle svijet. Sa starijim bratom i sestrom odrastao je na imanju Neverland, a 2020. preselio se u Calabasas u Kaliforniji, gdje je kupio kuću za 2,6 milijuna dolara, a po zanimanju je filmaš, redatelj i YouTuber.

image

Shrvana obitelj na misi zadušnici za Michaela Jacksona: Janet Jackson, Paris Katherine Jackson, Prince Michael II., La Toya, Jackie Jackson i Prince Michael I.

SHUTTERSTOCK
Linker
21. travanj 2024 10:40