Boris Kovačev / Hanza Media
U 49. GODINI ŽIVOTA

Nakon teške bolesti napustila nas je dizajnerica Ivana Popović

Zagrebačka modna dizajnerica, slikarica i akademska kiparica Ivana Popović izgubila je dugogodišnju bitku protiv karcinoma dojke u 49. godini života.

Umjetnica i modna kreatorica preminula je u Zagrebu nakon četiri godine borbe protiv karcinoma dojke o kojem je bez zadrške govorila. Sa samo 28 godina oboljela je od raka grlića maternice kojeg je uspjela pobijediti, ali 15 godina kasnije tumorne stanice vratile su se na grudi.

Tada je otkrila da je odlučila u potpunosti promijeniti svoj život. Iz centra grada sa svojim kćerima Lunom i Avom se preselila u Novi Zagreb. Svakodnevno je šetala uz Bundek, jela makrobiotičku hranu, vježbala jogu i prije par mjeseci proglasila pobjedu nad zloćudnom bolešću. Lani je preplivala maraton od Crikvenice do Šila, kao motivaciju svima onima koji su oboljeli od karcinoma dojke.

Nažalost, zloćudna bolest bila je jača od nje. Iza sebe je ostavila 18-godišnju Lunu te 11-godišnju Avu koje su potvrdile da nas je jučer 30. 12. Ivana Popović napustila.

"Svojim radom i životom, Ivana je postavljala nove standarde stvaranja. Samim time bila je inspiracija mnogim drugim umjetnicima. Njenim odlaskom taj prostor ostaje prazan. Kao porodica koju ostavlja za sobom, angažirat ćemo se da ne dopustimo da taj vakuum ostane, da nastavimo njezinu divnu tradiciju poticanja novih suvremenih umjetnika. Zahvaljujemo svim prijateljima i kolegama na podršci u ovim teškim trenucima" - poručile su njezine kćeri Luna Bizovičar i Ava Peroš.

Od Ivane Popović na društvenim se mrežama opraštaju njezini kolege, a posljednji ispraćaj bit će održan u ponedjeljak na Krku.

Linker
23. travanj 2024 13:38