INSTAGRAM
LJETO ZA PAMĆENJE

Nikolina Pišek u raju na zemlji koji je oduševio i Georgea Clooneyja: "Dolce far niente"

Slatko uživanje u dokolici na jezeru Como biraju mnoge holivudske zvijezde, a trenutačno tamo uživa i domaća voditeljica Nikolina Pišek.

Slatko uživanje u dokolici na jezeru Como biraju mnoge holivudske zvijezde, a trenutačno tamo uživa i domaća voditeljica Nikolina Pišek.

Što doslovce znači talijanska fraza "dolce far niente", koja opisuje slatko uživanje u dokolici bez poslovnih obaveza, na vlastitoj je koži iskusila zagrebačka TV voditeljica Nikolina Pišek. Na svom Instagram profilu objavila fotografije na kojima se vidi kako uživa na obali talijanskog planinskog jezera Como, a njezini obožavatelji poručili su joj kako se sjajno uklopila u ambijent jednog od najelitnijih talijanskih kontinentalnih odmarališta, te da apsolutno zaslužuje malo odmora nakon proteklih burnih mjeseci, koje joj je privatno obilježio žestoki javni sukob oko nasljedstva sa svekrom Mišom Grofom, ocem njezinog pokojnog supruga Vidoja Ristovića, a prvi put je jasno i glasno ispričala svoja saznanja o tome što se događalo tog kobnog dana kad je postala - udovica.

Melem na ranu bila joj je promocija starije kćeri Hane Cigoj koja je na milanskom Sveučilištu završila studij medicine."Malo sličica s jako spektakularne večeri... Jedna diploma, dosta ludosti, nešto partijanja i taaakoooo...Još malo reminiscencija na dan koji ću pamtiti kao onaj kad sam bila najponosnija. U jednom trenutku su mi i suze izdajnički krenule niz lice, priznajem. U trenutku kada sam začula ime svoje nekada male djevojčice i riječi “sad vas po prvi puta oslovljavamo titulom “doktor”, i vaše je pravo od ovoga trenutka prepisivati lijekove i terapije” u trenutku kad se čitala Hipokratova zakletva. To je bio trenutak kad je Hana bila okrunjena za plodove šestogodišnje predanosti i odricanja. I sve što mogu reći jest da se ne usudim osjećati imalo zaslužno, već sam u čudu, znajući koliko sam bila klinka i nesvjesna svega kada sam je prvi puta držala u rukama. Uspjele smo unatoč mojoj nezrelosti i svemu što nas je pokušalo unazaditi i skrenuti s pravog puta. She did it. Again.", napisala je ponosna majka Nikolina Pišek, koja je svoju talijansku turneju nastavila na jezeru Como.

image

Jezero Como treće je po veličini u Italiji

SHUTTERSTOCK

Jezero je smješteno u pokrajini Lombardiji, sat vremena vožnje od Milana, a posjetitelje zadivljuje spektakularnim pejzažima s planinskim vrhuncima u pozadini, te dubinom od 410 metara. Jezero je okruženo talijanskim Alpama, a njegov sjeverni krak počinje kod grada Colica, dok su Como i Lecco na krajevima jugozapadnog i jugoistočnog kraka.

image

Uske kamenite uličice lokalnih gradića oduševljavaju posjetitelje

BRUNO FONTANAROSA/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

Obale i skrivene uvale najbolje se mogu doživjeti s vode, u vožnji brodićem, a svakako se preporučuje šetnja gradićem Bellagio, čije kamene ulice su kao stvorene za uživanje u gastronomskim delicijama toga kraja. Najveći grad Como posjetitelje privlači katedralom, starim gradom, promenadom te Muzejom svile, a svoje adute imaju i ostala sva mjesta na obali - Varenna, Pescallo, Menaggio, Tremezzo, Mezzegra, Bellano i Laglio.

image

Villa Oleandra u Lagliu vlasništvo je Georgea Clooneyja

ANNA-KARIN NILSSON/EXPRESSEN/TT/SHUTTERSTOCK

Najpoznatija vila Del Balbianello, smatra se jednom od najljepših, a poslužila je kao scenografija brojnim filmskim ekipama kao što su "Casino Royale", "Ratovi zvijezda: Klonovi napadaju"... Najpoznatiji stanovnik je, pak, holivudski superstar George Clooney, vlasnik vile Oleandra u Lagliu, u kojoj redovito ugošćuje slavne prijatelje, te obitelj svoje supruge Amal Clooney. Imućni gosti osim u vilama odsjedaju i u Grand Hotelu Tremezzu, u kojem su se uz ostale odmarali David i Victoria Beckham, Elton John, Tom Cruise, Madonna... i brojni drugi.

image
UNSPLASH
Linker
26. travanj 2024 00:44