FRANCOIS GUILLOT AFP
eva mendes

Njezinih prvih pedeset: Karijeru je zbog majčinstva stavila na čekanje, no planira se vratiti glumi

Uspješna glumica danas je u sretnom braku s kolegom Ryanom Goslingom. Deset godina nije stala pred kamere kako bi se posvetila obitelji i odgajanju kćeri, a u novom desetljeću nada se povratku na film i to samo onim ulogama bez nasilja i seksa.

Uspješna glumica danas je u sretnom braku s kolegom Ryanom Goslingom. Deset godina nije stala pred kamere kako bi se posvetila obitelji i odgajanju kćeri, a u novom desetljeću nada se povratku na film i to samo onim ulogama bez nasilja i seksa.

Glumica Eva Mendes u šesto desetljeće, 5.ožujka, ulazi sretna i ispunjena. Iza sebe ima uspješnu glumačku karijeru, ostvarila se i kao majka, ima 6-godišnju Esmeraldu i 7 -godišnju Amadu te izuzetno sretan brak s glumcem Ryanom Goslingom.

Prije, no što je upoznala kolegu i nije bila baš entuzijastična što se roditeljstva i braka tiče. Prije Goslinga devet godina bila je u vezi s peruanskim producentom Georgeom Augustom i na pitanja kada će vezu okruniti brakom tada je govorila: "Jednostavno ne mislim da je brak neophodan, onoliko koliko ga društvo čini potrebnim. Nemam negativno stajalište o tome, samo mislim da je to vrlo stara tradicija i ako pogledate što je nekada brak značio, danas te vrijednosti ne postoje.‘‘

image

Eva i Ryan imaju dogovor da ne miješaju privatno i poslovno pa ga ona uglavnom ne prati na crvene tepihe i filmske premijere

MARKSMAN/SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

S Augustom je prekinula 2011. i tada se mnogima učinilo da tada 37-godišnja glumica odustaje od ljubavi i djece, no iste godine u njezin život ušao je kanadski glumac Ryan Gosling i sve se promijenilo. Upoznali su se na snimanju filma "The Place Beyond the Pines" i u tajnosti započeli vezu. U filmu su igrali ljubavni par s malim djetetom, a početka njihove veze Gosling se prisjetio 2023. u intervjuu za magazin GQ.

image

S bivšim dečkom Georgeom Augustom s kojim nije željela obitelj

MDR/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

“O djeci nisam prije ni razmišljao, ali nakon što sam upoznao Evu, shvatio sam da jednostavno ne želim imati djecu bez nje. I bilo je trenutaka na snimanju filma gdje smo glumili da smo obitelj, a ja zapravo više nisam želio da to bude samo gluma", ispričao je Ryan.

A očito je i ona jednako mislila. "Za mene nije imalo smisla imati djecu, nego imati njegovu djecu‘‘, rekla je jednom prilikom Evoma. Tako se u majčinstvu ostvarila u prilično zrelim godinama, prvu kćer rodila je s četrdeset godina, a drugu s 42.

image

Glumica je po vlastitom priznanju prilično stroga mama

CB/CB/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

S kćerima u parku, a radije biraju čitanje knjiga umjesto interneta

CB/CB/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Eva Mendes rođena je u Miamiju kao Eva de la Caridad Méndez u kubanskoj radničkoj obitelji. Majka Evea Pérez Suárez i otac Juan Carlos Méndez ponekad su jedva spajali kraj s krajem, a teret neimaštine doveo je do njihovog razvoda kada je Eva imala deset godina. Imala je i starijeg brata koji je 2016. preminuo od raka grla.

Nakon rastave ostala je s majkom koja se preselila u Los Angeles, a kako je odgajana u čvrstoj katoličkoj vjeri jedno je vrijeme razmišljala i da postane časna sestra. No predomislila se pa je nakon srednje škole počela studirati marketing na državnom sveučilištu u Kaliforniji, Northridge, ali je napustila studij kako bi krenula u glumačke vode. Jedan je agent naime, vidio njezine fotografije i pozvao ju na audiciju.

image

Eva Mendes i Ryan Gosling s Bradleyem Cooperom na premijeri filma "The Place Beyond the Pines" 2012. na kojem su se zaljubili

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK
image

Scena iz filma "The Place Beyond the Pines" u kojem su započeli svoju ljubavnu priču

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Prvu ulogu dobila je 1998. u filmu ‘‘Djeca kukuruza: Polja terora‘‘, a kada se vidjela na velikom platnu, toliko je bila razočarana da je odmah angažirala trenera glume. I polako joj je krenulo. Zaredali su se filmovi ‘‘A Night at the Roxbury‘‘, ‘‘My Brother the Pig‘‘, ‘‘Urban Legends: Final Cut i Exit Wounds‘‘…, a prijelomna uloga u karijeri bila joj je u filmu ‘‘Training Day" iz 2001. godine, gdje je igrala djevojku Denzela Washingtona. Ta joj je uloga otvorila velika vrata Hollywooda i zaredale su se filmske uspješnica poput ‘‘All About the Benjamins‘‘, ‘‘Brzi i žestoki‘‘, ‘‘Bilo jednom u Meksiku‘‘, ‘‘Korak ispred‘‘, ‘‘Zauvijek zajedno…

image

Na festivalu u Cannesu s Jamesom Grayem, Joaquinom Phoenixom i Robertom Duvallom na premijeri njihovog filma
"We Own The Night" 2007.

ANTONELLI/LARUFFA/SHUTTERSTOCK
image

S Willom Smithom glumila je u ljubavnoj komediji
"Hitch"

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

No, nije se samo proslavila kao glumica već je zahvaljujući svojoj ljepoti postala i tražen model i zaštitno lice za razvikane beauty brendove. Ostvarila se i kao poslovna žena, zanima ju dizajn pa je dizajnirala posuđe za luksuznu robnu kuću Macy‘s, baš kao i liniju odjeće i nakita za tvrtku New York & Company. Također je kreativna direktorica CIRCA Beauty, linije make-upa, a od pandemije je suvlasnica i zaštitno lice još jedne tvrtke i to one koja proizvodi - spužve za pranje suđa.

image

Eva Mendes postala je zaštitno lice i suvlasnica tvrtke koja proizvodi spužve za pranje suđa

HAND-OUT SKURA STYLE

Naime, kako je izjavila, puno je bolja čistačica i peračica suđa nego kuharica, pa je taj zadatak dobio njezin suprug.

"Ryan je nevjerojatan kuhar i mislim da postoji stvarno lijepa ravnoteža između - ‘ti kuhaš, ja čistim‘. I to kod nas super funkcionira. Za mene je čista terapija prati suđe tako da svatko radi ono što voli. Osim toga odgajamo cure da nema muških i ženskih poslova ", ispričala je jednom prilikom Eva, koja je otkako je postala majka u potpunosti se posvetila obitelji i prestala je glumiti.

"Pozdravljam i divim se ženama koje mogu sve, ali ja nisam jedna od njih i srećom, imam izbor ne raditi. Shvaćam i koliko sam sretna što to moj izbor", objasnila je glumica jednom prilikom te otkrila da je poprilično stroga mama, pa njihove djevojčica nemaju pristup internetu.

‘‘Jednostavno je preopasno. Baš kao što djeci nije dopušteno piti, glasati ili dobiti vozačku dozvolu, tako za mene internet spada u tu kategoriju. Pogotovo društvene mreže", objasnila je na svom Instagramu.

image

Film "Out Of Time" s Denzelom Washingtonom lansirao ju je među zvijezde

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Iako rijetko govori o suprugu i djeci, a još rjeđe ih pokazuje u javnosti, posljednjih mjeseci nešto je otvorenija o svom obiteljskom životu.

"Uvijek sam imala jasnu granicu kada su u pitanju moj muškarac i moja djeca. Govorit ću o njima, naravno, ali neću objavljivati slike našeg svakodnevnog života. Budući da su moja djeca još uvijek mala i ne razumiju što objavljivanje njihovih fotografija zapravo znači, nemam njihov pristanak. I neću objaviti dok ne budu dovoljno velike da mi daju pristanak", rekla je Eva.

image

Eva Mendes velika je ljubiteljica mode. S Kanyeom Westom na dodjeli Style Awardsa 2006.

ALEX J. BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

U svakom slučaju posljednje desetljeće u potpunosti je posvetila obitelji i nekim poslovima daleko od kamere, nedavno je objavila i dječju slikovnicu, a treba vidjeti kuda će ju odvesti nova dekada u životu. Jer kako je rekla, djeca rastu i lako bi se mogla vratiti na velika platna. Samo će puno pažljivije birati uloge, a u obzir dolaze samo one bez nasilja i seksi scena.

Linker
26. travanj 2024 18:52