PROFIMEDIA
DRAME SLAVNIH

Obiteljski ratovi zvijezda: Angelina Jolie i Brad Pitt nisu jedini

Nakon što su nedavno objavljene poruke kojima Pax Jolie Pitt svome ocu, glumcu Bradu Pittu, poručuje da je užasna osoba koja zaslužuje prijezir, prisjetili smo se drugih obiteljskih svađa u svijetu poznatih i slavnih.

Nakon što su nedavno objavljene poruke kojima Pax Jolie Pitt svome ocu, glumcu Bradu Pittu, poručuje da je užasna osoba koja zaslužuje prijezir, prisjetili smo se drugih obiteljskih svađa u svijetu poznatih i slavnih.

Kada su 23. ko­­lovoza 2014. svijet obišle idilične fotografije s vjenčanja glumačkog para Angeline Jolie i Brada Pitta na kojima sretno poziraju sa svojih šestero djece čiji su crteži bili oslikani na majčinoj vjenčanici, činilo se da bajke koje su nam pričali u djetinjstvu ipak postoje. No, samo dvije godine kasnije dogodio se potpuni preokret - Angelina je predala papire za razvod mjesec dana nakon druge godišnjice braka, a 11 godina otkako su se zaljubili tijekom snimanja filma "Gospodin i gospođa Smith". Jer, ispostavilo se da se fatalni gospodin Smith u alkoholiziranom stanju pretvara u zlostavljača, što ga je u konačnici dovelo do razilaženja s djecom i razvoda braka. Sve je kulminiralo svađom u privatnom avionu 2016. kada je pod utjecajem alkohola izgubio kontrolu te vikao i udario sina Maddoxa koji je u bračnoj svađi zauzeo majčinu stranu.

image

Nakon razvoda Brada i Angeline djeca su ostala živjeti s majkom

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Glumac ju je tada zgrabio za ramena i tresao prije nego što ju je bacio na zid i vikao: "Uništavaš ovu obitelj. Maddox izgleda kao je**** dijete iz Columbinea", referirajući se na masakr u srednjoj školi Columbine 1999. Socijalna služba istraživala je oskarovca zbog zlostavljanja djece, a nakon istrage FBI je oslobodio Pitta svih optužbi vezanih uz incident koji se dogodio tijekom leta.

image

Holivudska zvijezda ne komentira u medijima odnos s djecom

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Angelina Jolie više je puta ponovila da je tijekom braka strahovala za svoju djecu, a nedavno je objavljen Instagram story 19-godišnjeg Paxa, star tri godine, u kojem napada oca.

"Sretan Dan očeva, ovom š*pku svjetskog ranga. S vremenom dokazuješ da si užasna osoba koja zaslužuje prijezir. Nemaš obzira ni empatije prema svojih četvero najmlađe djece koja dršću u strahu kad su u tvojoj prisutnosti. Nikad nećeš razumjeti štetu koju si nanio mojoj obitelji jer to ne možeš shvatiti. Život mojih najbližih učinio si paklom. Možeš svijetu i sebi govoriti što želiš, ali istina će doći na vidjelo", sarkastično je napisao Pax Jolie Pitt na Instagramu za Dan očeva 2020. i objavu popratio fotografijom na kojoj Brad dobiva Oscara za najboljeg sporednog glumca za film "Bilo jednom u Hollywoodu".

image

Pax kaže da im je otac od života napravio pakao

PROFIMEDIA

Nekoliko dana prije i njegova kći Zahara izbacila je iz svoga imena očevo prezime, pa se sad potpisuje kao Zahara Jolie.

Međutim, što se zaista događalo unutar četiri zida njihove obitelji u kojoj su odnosi bili uvelike narušeni najbolje zna njihovo troje posvojene djece: Maddox, Pax i Zahara te troje biološke: Shiloh i blizanci Vivienne i Knox. Da je Brad Pitt problematičan dokazala je i sudska presuda kojom se nakon službenog razvoda sva djeca dodjeljuju majci na puno skrbništvo, da bi dvije godine kasnije Pitt dobio polovicu skrbništva. Ubrzo se otkrilo da je sudac zadužen za slučaj, John Ouderkirk, imao bliske poslovne odnose s Pittovim odvjetnicima, nakon čega je diskvalificiran, a skrbništvo je vraćeno Jolie, dok su Pittu dopušteni samo "posjeti skrbnika". Dvojica pak najstarijih sinova jedva su dočekala da postanu punoljetni i sami odlučuju o tome da oca - neće viđati. S Maddoxom je glumac oduvijek imao klimav odnos koji se trudio popraviti nakon incidenta, no bez uspjeha. Posljednjih godina Pitt mu je slao rođendanske poklone i poruke kao posljednji pokušaj da se iskupi, opet bezuspješno. A kako bi bio što dalje od toksičnih odnosa, Maddox je kao mjesto svog studija odabrao Južnu Koreju gdje se školuje na sveučilištu Yonsei. Po uzoru na starijeg brata, sličan obrazac ponašanja ima i Pax, zbog čega, tvrde glumčevi prijatelji, Brad ima depresivne epizode.

Prisjetili smo se još nekih obiteljskih svađa iz svijeta poznatih koje su intrigirale javnost.

Roditelji iz noćne more

Iako je Drew Barrymore glumila u četrdesetak filmova, najzanimljiviji bi bio onaj scenarij u kojem bi prepričala vlastiti život jer ono što su joj priuštili njezini roditelji zaista je užasno. Majka Jaid (pravog imena Ildiko) preko kćeri je liječila svoje životne frustracije, a otac John Barrymore bio je alkoholičar koji je zlostavljao njenu majku, tukao je tijekom trudnoće, a batine nisu bile strane ni djevojčici. Majka joj je postala menadžerica te je sa samo 11 mjeseci snimila reklamu za pseću hranu, a već sa sedam godina redatelj Steven Spielberg, njezin krsni kum, dao joj je ulogu u znanstvenofantastičnom filmu "E.T." Majka ju je kao maloljetnicu redovito vodila u njujorški noćni klub Studio 54, a Drew se već s devet godina krenula opijati. Ubrzo je počela konzumirati marihuanu i kokain te s trinaest godina postala ovisnica koja je dva puta završila na odvikavanju. Jednom si je čak pokušala oduzeti život. Sve je to otkrila u biografiji "Little Girl Lost", kao i niz šokantnih detalja. Majka ju je nazivala gubitnicom i kučkom, pa je Drew s četrnaest godina putem suda zatražila samostalnost od roditelja, što je u konačnici i dobila te počela živjeti sama.

image

Drew Barrymore

Felipe Ramales/SplashNews.com/Splash/Profimedia

"Nisam željela živjeti u tami. Sada kada se osvrnem na svoje djetinjstvo, ni sama ne znam kako sam sve to preživjela. Svatko u životu ima izbor, a moj je bio da se ne "ugušim" zbog onoga što sam proživjela", rekla je glumica. Odrastanje u disfunkcionalnoj obitelji i kaos koji je proživjela u djetinjstvu motivirao ju je da bude dobra majka i uzor svojim dvjema kćerima.

Sve za novac

Dok se cijeli svijet divio talentiranom dječaku koji je šarmirao ulogom u filmu "Sam u kući", Macaulay Culkin privatno je proživljavao pravi pakao. Otac Kit uveo ga je u svijet kinematografije kada su mu bile samo četiri godine jer je i sam želio postati glumac pa kada je uvidio da njegov sin skriva golemi talent - više nije odustajao. Pohlepno je kontrolirao i trošio sav njegov novac jer je Macaulay snimajući filmove do svoje desete godine već postao milijunaš. Sve je to bilo suprotno dječakovim željama, no on u obitelji nije imao pravo glasa.

image

Macaulay Culkin

SHUTTERSTOCK

"Često mi je govorio da će me udariti ako ne budem uspješan i dobar. Mogao bih vam pokazati ožiljke da želim. Sve što je on pokušao učiniti u životu ja sam postigao kada mi je bilo samo deset godina. Zlostavljao me psihički i fizički", otkrio je svojedobno glumac i dodao kako s ocem, za kojeg kaže da je neupitno loša osoba, ne razgovara od 1995. Godinu dana ranije njegovi su se roditelji razveli i za taj period tvrdi da je bio najbolji u njegovom životu jer je napokon mogao izaći iz glumačkog svijeta i prestati nositi teret hranitelja obitelji.

image

Macaulay Culkin i Brenda Song s jednim od sinova

CELEBCANDIDLY/MEGA/THE MEGA

"Jednostavno sam odlučio da mi je dosta svega i poručio im da se nadam da imaju dovoljno novca jer od mene više neće dobiti ništa", objasnio je glumac svoj iznenadni odlazak iz svijeta glume te iste godine, nakon što je snimio film "Richie Rich". Uspio je blokirati svoje milijunsko bogatstvo od roditelja, no to ga je dovelo do svađe. Odrastanje u disfunkcionalnoj obitelji i prerana popularnost odveli su ga u svijet ovisnosti. Bio je ovisnik o heroinu, a u veljači 2013. navodno je pretjerao s heroinom i lijekovima. Njegovi prijatelji našli su ga prije nego što je bilo prekasno. Kao posrnula zvijezda godinama je vodio borbu s drogom, zbog čega je završio i u zatvoru, no sve to vrijeme imao je želju vratiti se normalnom životu. U tome mu je pomogla partnerica, pjevačica i plesačica Brenda Song, s kojom ima dva sina zbog kojih je ponovno pronašao smisao života.

Zlostavljanje od djetinjstva

Pjevačica Mariah Carey odmalena je bila izložena nasilju, što je detaljno objasnila u svojim memoarima "The Meaning of Mariah" kada se iznova sukobila s obitelji. Osim što je svjedočila verbalnim i fizičkim svađama roditelja, opisuje i loš odnos sa sestrom i bratom. Osam godina starija sestra Alison u djetinjstvu joj je davala Valium da je ne gnjavi kada bi je morala čuvati, a u trenucima bijesa izlijevala bi joj vreli čaj po leđima, zbog čega je imala opekline trećeg stupnja. Nerijetko bi je nudila drogom, a kada je Mariah imala samo 12 godina, pokušala ju je podvoditi starijem muškarcu. Sestra ju je tužila zbog opisanih scena iz djetinjstva, a njezin stariji brat Morgan autobiografiju je nazvao "djelom natovarenih laži". Ne samo da je nije štitio već ju je i verbalno maltretirao zbog tamnije boje kože.

image

Mariah Carey

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Alison se pak pokušala izvući činjenicom da pati od traume zbog zlostavljanja u djetinjstvu. Naime, u sudskim spisima navodi da ju je njihova majka Patricia u mladosti podvrgnula sotonskim ritualima, pa i seksualnim aktivnostima - zbog čega ju je i tužila. Bilo joj je samo deset godina kada ju je, navodno, vodila na sotonističke rituale na kojima je morala gledati mučenje druge djece te trpjeti i vlastito.

image

Sestra poznate pjevačice danas živi na rubu siromaštva

DOUGLASHEALEY.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Pjevačici je 2001. dijagnosticiran bipolarni poremećaj koji je od javnosti uspijevala prikriti duga dva desetljeća.

"Nisam željela vjerovati. Donedavno sam živjela u izolaciji i stalnom strahu da će me netko otkriti. To mi je postalo preteško, nisam više mogla nastaviti tako živjeti, pa sam potražila pomoć. Okružila sam se pozitivnim ljudima i potpuno sam se posvetila onome što volim - pjevanju i pisanju glazbe", izjavila je pop-diva, ne krijući da se cijeli život osjećala kao autsajder u vlastitoj obitelji.

Linker
26. travanj 2024 21:17