napravila iznimku

Penelope Cruz o suprugu: "Kad živite s Javierom Bardemom život vam ne može biti dosadan"

Španjolska glumica Penelope Cruz u travnju će proslaviti 50. rođendan, a u braku s Javierom Bardemom podiže sina Lea i kćer Lunu.

U travnju će proslaviti 50. rođendan, a zrele godine donijele su joj stabilnost, sreću i postojanu ljubav za čime je težila cijelog svog života. Holivudska zvijezda Penelope Cruz sa suprugom, glumcem Javierom Bardemom i njihovo dvoje djece, 12-godišnjim sinom Leom i 10-godišnjom kćeri Lunom živi u Madridu, a u Hollywood putuje samo zbog posla. Svoj posljednji film, biografsku priču o Enzu Ferrariju, tvorcu kultnog trkaćeg automobila, snimala je uglavnom u Europi, a u njemu je odigrala Ferrarijevu suprugu Lauru. Ženu koja je cijeli svoj život posvetila suprugu, njegovom poslu i obitelji, premda je Enzo Ferrari privatno vodio dva paralelna života s dvije obitelji.

"Laura je tragična figura, jer je od rijetke bolesti izgubila sina jedinca, od čega se nikad nije oporavila. To je njezina tragedija, a ne to što ju je suprug varao. Njih dvoje su se na svoj način voljeli do kraja, a Laura mu je bila i ostala odana. Uoči utrka spavala je u radionici, među gumama da ih netko ne bi sabotirao uoči utrke", ispričala je 49-godišnja Penelope Cruz u razgovoru za časopis Elle, čiju naslovnicu za veljaču krasi njezino lice. U razgovoru je otkrila kako ima panični strah od vožnje automobila, jer je vidjela kako je njezinu devetogodišnju sestru udario - automobil.

image

Penelope Cruz i Javier Bardem na dodjeli Oscara 2022.

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK

"Monica je tog dana nosila crveni kaput, a ja sam se od šoka onesvijestila. I nikada se od toga nisam potpuno oporavila, pa me voze drugi, najviše Javier koji uživa u vožnji", ispričala je glumica koja će ove godine proslaviti 14. godišnjicu braka s 54-godišnjim Javierom Bardemom.

Njihova ljubavna priča je nevjerojatna, jer su upoznali davne 1992. na snimanju kultnog španjolskog filma "Šunka, šunka" kad je Penelope Cruz još bila maloljetna.

image

Penelope Cruz u Chanelovoj haljini u Los Angelesu početkom siječnja 2024.

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

"Kemija se osjećala u zraku, ali do posljednjeg dana snimanja među nama se ništa nije dogodilo. A onda je stigao završni party povodom zadnje klape filma i to je bilo - to", opisao je Javier Bardem početak njihove veze. Zajedno su glumili i u filmu "Loving Pablo" u kojem je Javier Bardem maestralno odigrao lik kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara, a Penelope Cruz njegovu ljubavnicu, novinarku koja mu se jedina uspjela približiti.

Vjenčali su se na privatnoj ceremoniji na Bahamima 2010., a kao roditelji su iznimno angažirani i svoju djecu na sve moguće načine žele zaštiti od utjecaja medija, slave i društvenih mreža, jer smatraju kako je to pogubno za njihov razvoj.

"Djeca moraju odrastati u svom svijetu, a kad budu dovoljno zreli sami će odlučiti čime će se u životu baviti. To je naša najvažnija roditeljska zadaća, da im omogućimo nesmetan razvoj. Zato Luna i Leo još nemaju svoje pametne telefone i profile na društvenim mrežama, jer bi ih to pojelo, uništilo im koncentraciju i fokus na stvari koje ih zanimaju. Naravno da se bune, jer su njihovi vršnjaci po cijele dane na svojim pametnim telefonima. Ali kome treba TikTok kad u kući imate Javiera? On pjeva, pleše, imitira Micka Jaggera, zabavlja nas oponašanjem filmskih dijaloga Roberta De Nira i Ala Pacina..., s njim nikad nije i ne može biti dosadno", ispričala je Penelope Cruz.

image

Javier Bardem i Penelope Cruz prohodali su na snimanju filma "Vicky Cristina Barcelona" redatelja Woodyja Allena 2007.

WEINSTEIN CO/MEDIAPRO/GRAVIER PRODS/KOBAL/SHUTTERSTOCK
Linker
22. travanj 2024 20:55