INTERVJU

Robert Knjaz otkriva čime najviše izluđuje suprugu Zrinku: "I mene to izluđuje, ali drugačije ne mogu"

Televizijski redatelj rođen prije 52 godine u Zagrebu, koji je u novom serijalu "Knjazalište" zvijezde doveo u neočekivane situacije, otkriva tko ga je od poznatih odbio te što o njegovim projektima misli supruga Zrinka.
Tko vas je od sudionika Knjazališta "izuo iz cipela"?

- Doslovno svi! Marko Grubnić kojem se nije gadilo kopati po kontejnerima, Stjepan Hauser koji živi glazbu, a morao je biti gluh, Vedran Ćorluka i Franka Batelić koji su se kod Roma snašli kao doma, Enis Bešlagić koji je uz šalu podnio sve izazove koje su mu žene zadale, Ella Dvornik koja je štemala kao majstor Huso, Dino Jelusić koji je nosio cijeli dan pelene u domu za starije osobe, Petar Grašo koji je vrhunski pizza talent, Barbara Kolar i Duško Ćurlić koji će u drugom životu sigurno biti kumice na placu te lovci iz "Potjere" koji su prošli sve izazove krapinskih praljudi.

Što je najluđe što ste napravili zbog posla?

- Jednom smo moj kum Mario Alojzije Lubina i ja montirali u komadu devet dana. Nismo izlazili iz sobe za montažu, spavali smo par sati dnevno smotani na foteljama, jer smo imali rok za isporuku šest epizoda. Pred kraj već uđeš u neku vrstu bunila, ali, eto, uspjeli smo i nikad to više nismo ponovili. Srećom.

A zbog ljubavi?

- Hodao sam na rukama par kilometara da dragoj uberem cvijeće. Iz susjedovog vrta, naravno.

Poznati ste po perfekcionizmu - koju scenu ste snimali najviše puta?

- Ne ponavljamo scene, već u startu snimimo više scena da bismo izabrali najbolje.

Jeste li i privatno perfekcionist?

- Zamišljam što bi moja žena rekla na ovo, jer sav perfekcionizam ispucam na emisije, a druge stvari oko sebe slabije primjećujem. S usisavačem sam se dosta družio kao klinac jer je mama alergična na prašinu, pa mi sada baš i nije najbolji prijatelj. Ali volim završiti stvari, pa kad me nisu primili na Akademiju dramske umjetnosti nakon srednje, ipak sam je upisao i završio 20-ak godina kasnije, jer me to žuljalo.

Što vašu suprugu Zrinku najviše izluđuje kod vas?

- Putovanja, izbivanja od kuće i što mi je svaka emisija 24 sata dnevno u glavi. I mene to izluđuje, ali drugačije ne mogu, pa i slikar stalno misli na svoje slike, arhitekt na svoj projekt. Gle, ispala je rima.

Gleda li sve vaše emisije i kako ih komentira?

- Da, i to su oni trenuci kad shvaća da je sve ono što joj je kroz godine kod mene smetalo ipak imalo smisla. Jer emisije su kompleksan posao s milijun detalja, nije čudo da na svakoj radi 25 ljudi, a ja cijelim orkestrom moram dirigirati. Kad to sve izađe van, tek se onda vidi gdje sam bio i zašto.

Što vi gledate na televiziji?

- Sadržaje koji opuštaju poput dokumentaraca i sitcoma te nogomet. Iako radije vodim svoj život nego da gledam tuđi na televiziji. Znam da ne bih to trebao reći, ali ljepše je otići na večernji nogomet i druženje s dečkima nego se zakopati na trosjed pred ekran ili s ekranom u ruci.

Tko je od poznatih odbio sudjelovati u "Knjazalištu"?

- Naljutili bi se da kažem pa ću spomenuti samo Ronalda, Messija te Monicu Belluci, ali svejedno sam im ostavio otvorena vrata za neki drugi projekt.

image

Franka i Vedran Ćorluka u romskom naselju

PROMO
Kakvi ste kad se naljutite?

- Planem rijetko, ali zato zapaljivo i strastveno kao Tabasco ili šibica, jer sam nekada preemotivan. Srećom, traje vrlo kratko i već mi je za sekundu žao.

Mirujete li ikada?

- Da, kad spavam. A zaspati mogu doslovce na čavlu. Spavam uvijek kao top i sanjam neke lijepe snove - da mogu letjeti ili da organiziram party za cijeli grad i slične gluposti.

Što vam najteže pada u pedesetima?

- Za sada sam dobro, ništa mi ne smeta, samo na televiziji primjećujem da na mojoj kosi sve više izbija moje oduševljenje nogometnim srebrom u Rusiji.

Koje ste poslove radili kao student?

- Živio sam u prilično siromašnim uvjetima s mamom i bakom iako to nisam tako gledao. Tako da sam radio još od osnovne škole sve što je bilo u ponudi. Od pomaganja u voćarni - naravno, mene je dopalo trulo voće i povrće te odvajanje od zdravog, pa rad u Ina OKI-ju na utovaru granula u strojeve za plastične vrećice, dvije smjene, 40 stupnjeva i gol do pasa, pranje automobilskih stakala na pumpi. Cijenim svaki rad i vrijedne ljude, jer samo tako možemo naprijed.

Čime se bave vaša djeca, što ih zanima?

- Samo sklekovi. To su tisuće i tisuće sklekova kad god stignu, dan i noć. Nekad i Zrinka opali 20 zgibova usred noći, ali što ću, neka mladih.

Oko čega se najčešće porječkate sa suprugom?

- Zar je itko na ovo odgovorio u novinama? Taj sad sigurno spava u parku.

Linker
06. travanj 2024 16:21