INSTAGRAM/ MOSCHINO
U 47. GODINI ŽIVOTA

Tko je bio Davide Renne, dizajner čiji je odlazak šokirao modnu industriju

Samo devet dana nakon što se pridružio talijanskoj modnoj kući Moschino na poziciji kreativnog direktora, preminuo je Davide Renne.

Samo devet dana nakon što se pridružio talijanskoj modnoj kući Moschino na poziciji kreativnog direktora, preminuo je Davide Renne.

Talijanski dizajner Davide Renne, koji je do nedavno bio glavni dizajner ženske kolekcije u Gucciju, a nedavno postao kreativni direktor kuće Moschino, iznenada je preminuo u 47. godini života.

Vijesti da je preminuo samo devet dana nakon što je preuzeo poziciju na kojoj je godinama bio američki dizajner Jeremy Scott potvrdila je grupa Aeffe, čiji je dio i modna kuća Moschino. Prema izvorima bliskima Renneu, preminuo je od srčanog udara.

"Nema riječi kojima možemo opisati bol koju osjećamo u ovim teškim trenucima", kratko je izjavio Massimo Ferretti, predsjednik Uprave Aeffea.

image

Davide Renne

INSTAGRAM/ MOSCHINO

Davide Renne je proveo 20 godina kao dizajner u Gucciju, da bi prošlog mjeseca bilo najavljeno kako preuzima poziciju kreativnog direktora u Moschinu te da će u veljači iduće godine u Milanu predstaviti svoju prvu kolekciju za tu modnu kuću. Bio je desna ruka bivšem kreativnom direktoru Guccija Alessandru Micheleu, a ulogu koju je trebao preuzeti u Moschinu nazvao je ostvarenjem sna.

"Franco Moschino svoj je dizajnerski studio zvao la sala giochi (igraonica). Slažem se s time. Mislim da ono što moda, osobito talijanska i ona koju predstavlja kuća Moschino, može postići sa svojim velikim utjecajem treba to postići kroz igru i osjećaj radosti. Hvala što ste mi predali ključeve igraonice. Jedva čekam početi", poručio je prošlog mjeseca kada su vijesti otkrivene.

Linker
30. travanj 2024 01:01