Mandatory Credit: Photo by James Shaw/Shutterstock (7977519n)
Tom Wilkinson
‘Denial‘ film premiere, London, UK - 23 Jan 2017

 JAMES SHAW/SHUTTERSTOCK JAMES SHAW/SHUTTERSTOCK
preminuo je kući

Tko je bio glumački velikan Tom Wilkinson, kojeg mnogi pamte iz hita "Full Monty"?

Britanski glumac koji je u bogatoj karijeri odigrao više od 130 uloga preminuo je iznenada u 75. godini života.

Tom Wilkinson bio je jedan od velikana britanske filmske industrije. U bogatoj karijeri je dobio ukupno šest nominacija za Baftu, kao i dvije nominacije za Oscara, za filmove Michael Clayton i ‘U spavaćoj sobi‘.

Ipak, većina ga pamti po genijalnoj ulozi Geralda Arthura Coopera u komediji "The Full Monty" iz 1997. godine. Tom je kako je objavila njegova obitelj iznenada preminuo.

" S velikom tugom obitelj Toma Wilkinsona mora reći kako je iznenada preminuo kod kuće 30. prosinca. Njegova supruga i obitelj bili su uz njega. Obitelj moli za privatnost u ovom trenutku", stoji u priopćenju.

Wilkinson je bio u sretnom braku s kolegicom Dianom Hardcastle od 1988. godine i imaju dvije kćeri, Alice i Mollie. Diana i Tom su zajedno glumili supružnike u seriji "The Kennedys" 2011. godine te u filmu "Good People" iz 2014. godine. Nedavno su igrali u dramskoj seriji "Belgravia" iz 2020. godine.

image

Tom je suprugom Dianom nerijetko zajedno glumio

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Glumac, koji iza sebe ima više od 130 filmskih i televizijskih nastupa, osvojio je Zlatni globus 2009. i Emmy 2008. zau ulogu američkog predsjednika Benjamina Franklina u HBO seriji "John Adams".

Nedavno se ponovno okupio s kolegama iz "The Full Monty", Robertom Carlyleom i Markom Addyjem, u Disney+ seriji istog imena.

U originalnom filmu, Wilkinson je igrao bivšeg vođu čeličane koji je regrutiran kako bi pomogao nezaposlenim muškarcima iz Sheffielda u učenju plesa prije nego što izvedu svoju točku uz verziju pjesme "You Can Leave Your Hat On" Toma Jonesa.

Linker
25. travanj 2024 00:09