CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
LAURA WASSER

Zastupala je Jolie, Kardashian, Costnera: Najmoćnija odvjetnica za razvode ne vjeruje u brak

Tko je odvjetnica koja zastupa navjeće zvijezde tijekom razvoda? Laura Wasser zastupala je Kevina Costnera, Kim Kardashian, Ashtona Kutchera, Ryana Reynoldsa, a trenutačno se brine da bračni krahovi Ariane Grande i Joea Manganiella prođu onako kako oni to žele.

Tko je odvjetnica koja zastupa navjeće zvijezde tijekom razvoda? Laura Wasser zastupala je Kevina Costnera, Kim Kardashian, Ashtona Kutchera, Ryana Reynoldsa, a trenutačno se brine da bračni krahovi Ariane Grande i Joea Manganiella prođu onako kako oni to žele.

Laura Wasser poznata je po razvodima poznatih zvijezda: zastupala je Kevina Costnera, reality zvijezdu i poduzetnicu Kim Kardashian čak dva puta, a od nedavno predstavlja Arianu Grande i Joea Manganiella. Poznata je javnosti jer je bila i odvjetnica Ashtonu Kutcheru, Johnnyju Deppu, Ryanu Reynoldsu, Gwen Stefani...

image

S Kevinom Costnerom kojeg je zastupala ove godine

CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Konzultacije od jednog sata naplaćuje 1000 dolara, a slučaj samo prihvaća ako je klijent "težak" najmanje deset milijuna dolara. Za razliku od suđenja, gdje su sve optužbe i podnesci dostupni javnosti, Wasser inzistira da njezini klijenti rješavaju razvode iza zatvorenih vrata. Ipak, to što kaže da su njezini razvodi tihi, to ne znači da su laki.

"Razvod je težak jer je srceparajući. Dakle, prolazite kroz najvjerojatnije najteže razdoblje u životu", rekla je za People 2018. godine. Dodala je da nije važno je li njezin klijent slavna osoba ili ne, formalni proces razvoda je uvijek težak. Svoje klijente uvijek savjetuje da učine sve kako bi izbjegli paparazze. "Govorim im da se suzdrže od iznošenja prljavog rublja, pogotovo ako imaju djecu čija im dobrobit uvijek mora biti na prvome mjestu", rekla je.

Kći poznatog odvjetnika

Wasser se rodila i odrasla je u Los Angelesu, a njezin otac je također odvjetnik za razvode, Dennis Wasser. U jednom intervjuu za People izjavila je da joj je odrastanje u holivudskoj industriji pomoglo da pokrene svoj posao. "Išla sam u srednju školu s dosta ljudi koji su završili u zabavnoj industriji: poslovni menadžeri, agenti i kad bi se njihovi klijenti razvodili, oni bi jednostavno rekli: ‘zovite Lauru Wasser‘", istaknula je.

Objasnila je da je njezina baza klijenata počela rasti na početku njezine karijere kada je radila predbračne ugovore za sportaše i poznate zvijezde. Upravo zahvaljujući odlično složenim predbračnim ugovorima dobila je brojne preporuke, a uz to joj je na ruku išlo to što je bila puno mlađa od kolega, zbog čega su upravo nju slali na sastanke sa slavnima.

image
CLINT BREWER PHOTOGRAPHY/A.I.M/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kružile su glasine da je Wasser bila inspiracija lika Nore Fanshaw, koju je glumila Laura Dern u filmu "Marriage Story". Ipak, Wasser je samo priznala da je njezin ured služio za scene snimanja, a to da je inspiracija nije komentirala.

"Noah Baumbach me pitao bi li mogao snimati scene u mom uredu", rekla je za magazin Vulture, dodajući da se također konzultirala s glumicom Laurom Dern oko uloge, a čini se kako su po uzoru na nju birali i modni stil odvjetnice iz filma koja je baš kao i Wasser birala luksuzne komade poput Christiana Louboutina, Prade, Celine i Alaïe.

Ne vjeruje u brak

Nakon svog razvoda 1993. godine, Wasser više ne vjeruje u brak. Odvjetnica ima dvoje djece iz dvije različite dugogodišnje veze, nakon kojih je shvatila da joj u ljubavnim odnosima i ne ide najbolje. "Imam dvoje djece s dva različita muškarca. U jednom sam braku bila, moglo bi se reći, pet minuta... Nisam najbolja osoba za davanje savjeta o vezama", izjavila je.

Jedan od najtežih razvoda na kojima je radila bio je onaj pjevačice Britney Spears i njezinog supruga Kevina Federlinea. Uvijek ističe kako je tada naučila koliko je važno pripaziti koje informacije izlaze u javnost i koliko je važno maksimalno zaštiti privatnost svog klijenta. Naime, tada je odvjetnik sada već bivšeg supruga slavne pjevačice namjerno plasirao neke informacije u javnost, i stvari su u kratkom roku izmaknule kontroli. Laura uvijek ističe kako ih je iznenadilo kojom brzinom su se tada vijesti širile i tada je odlučila da će u buduće raditi sve kako bi svoje klijente maksimalno zaštitila.

image

Odvjetnica nakon jednog od susreta u tijeku razvoda Angeline Jolie i Brada Pitta

SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA

"Tada smo osmislili par trikova kojima uspijevamo maksimalno zaštititi svoje klijente i mislim da zbog toga što mogu računati da će stvari ostati privatne, mnogi dolaze upravo meni", izjavila je Laura koja je zastupala i glumicu Angelinu Jolie u njezinom burnom razvodu od Brada Pitta 2016. godine, ali i u razvodu od Billyja Boba Thorntona 2003. godine.

Odvjetnica je više puta istaknula da to što zastupa mnogo poznatih klijenata ne znači da je i ona sama poznata. "Paparazzi me ne gnjave, možda su me prije nekoliko godina mogli snimiti kako izlazim iz restorana, ali mislim da sam ja dosadna. Stoga me ne gnjave, nisam im interesantna", rekla je.

Linker
27. travanj 2024 07:43