DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
veliko priznanje

Princ Harry preuzeo "kontroverznu" nagradu te se prisjetio svoje pokojne mame, princeze Diane

Iako je vijest da će dobiti nagradu za "živuću legendu avijacije" koju zaslužuju prekaljeni piloti izazvala ljutnju i podsmijeh mnogih, princ je ponosno stigao na dodjelu i u govoru zahvale spomenuo mnoge. S njim na prestižnom eventu nije bila njegova supruga Meghan.

Iako je vijest da će dobiti nagradu za "živuću legendu avijacije" koju zaslužuju prekaljeni piloti izazvala ljutnju i podsmijeh mnogih, princ je ponosno stigao na dodjelu i u govoru zahvale spomenuo mnoge. S njim na prestižnom eventu nije bila njegova supruga Meghan.

Dok se u njegovoj domovini sa strepnjom prati zdravstveno stanje njegove šogorice, princeze Kate Middleton i njegovog oca, kralja Charlesa, princ Harry je na drugom dijelu svijetu, u Los Angelesu sa smiješkom primio priznanje za "živuću legendu avijacije‘.

Kada se saznalo kako će upravo princ dobiti tu nagradu, vijest je popraćena s prilično sarkazma, pogotovo u Velikoj Britaniji, no oni koji ju dodjeljuju očito smatraju da je Harry itekako zaslužuje. On je završio vojnu obuku u kraljevskom ratnom zrakoplovstvu, te odslužio vojni rok koji je uključivao i misiju u sklopu britanskih snaga u Afganistanu. Osim toga završio je i osmomjesečni tečaj za pilota zrakoplova Firefly, te helikoptera Squirrel u čijim je kokpitima skupio 220 sati leta.

image

Harry je dodjelu nagrada stigao sam, a u hotel na Beverly Hillsu ušao je na stražnja vrata i nije pozirao na crvenom tepihu

KARLLARSENPRPHOTOS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Princ Harry, koji je na dodjelu u Beverly Hilton Hotel na Beverly Hillsu stigao bez supruge Meghan. Poslije se doznalo kako je Meghan trebala biti uz Harryja, no dijete mi je razboljelo, pa je odlučila ostati kod kuće. Harry je bez obzira na sve, kako tvrde svjedoci, održao je – vrlo lijep govor u kojem se zahvaljivao mnogima, a spomenuo je i svoju pokojnu majku, princezu Dianu.

Naime, nagradu mu je uručio glumac i prekaljeni pilot John Travolta, a Harry se prisjetio njegovog plesa s princezom Dianom u Bijeloj kući 1985. i rekao slavnom glumcu: "Bio sam star godinu dana kada si plesao s mojom mamom"

Navodno je upravo Travolta, bio taj koji je inzistirao da se Harryju da nagrada, iako je prinčeva nominacija razljutila mnoge vojne pilote koji su smatrali da nije zaslužena.

image

Harry kao pilot za vrijeme misije u Afganistanu

SHUTTERSTOCK

Naime, "Živuće legende zrakoplovstva‘ je nagrada kojom se prepoznaju postignuća u zrakoplovnoj industriji, u vlasništvu je i neprofitne organizacije Kiddie Hawk Air Academy. Priznanje je to namijenjeno za osobe koje su dale značajan doprinos području zrakoplovstva, uključujući inovatore, rekordere, astronaute, zrakoplovne poduzetnike, industrijske lidere i slavne pilote. Nagradu živuće legende već imaju glumci Tom Cruise, Harrison Ford i Morgan Freeman.

Linker
28. travanj 2024 06:35