Bruno Konjevic CROPIX
Inicijativa HNK

Arije pod zvjezdanim zagrebačkim nebom: Evo kako je izgledala prva opera na otvorenom

Na zagrebačkom Zrinjevcu održao se pravi mali spektakl - opera na otvorenom koju su pratili deseci građana na sigurnoj udaljenosti, dok su drugi u opernim arijama uživali na svojim balkonima i terasama.

Na zagrebačkom Zrinjevcu održao se pravi mali spektakl - opera na otvorenom koju su pratili deseci građana na sigurnoj udaljenosti, dok su drugi u opernim arijama uživali na svojim balkonima i terasama.

Prva u nizu opernih arija na otvorenom, u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, održala se 4. svibnja u 20 sati u Glazbenom paviljonu u zagrebačkom parku Zrinjevac. Neuobičajen koncert okupio je desetke građana koji su, poštujući obavezan razmak, uživali u arijama iz opera "Don Giovanni", "Seviljski brijač" i "Trubadur" u izvedbi sopranistice Lane Kos i baritona Ljubomira Puškarića, s pratnjom pijanistice Nine Cossette.

Zagreb, 040520
Hrvatsko narodno kazaliste u Zagrebu u suradnji s Turistickom zajednicom grada Zagreba organizirali su koncert solista Opere HNK u paviljonu na Zrinjevcu u izvedbi Lane Kos i Ljubomira Puskarica.
foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic CROPIX
Sopranistica Lana Kos, bariton Ljubomir Puškarić i pijanistica Nina Cossetto.

Kako stoji u najavi na stranicama HNK, kazalište ovom inicijativom želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima.

"Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim onim vjernim i novim gledateljima koji su otkada je zagrebački HNK pokrenuo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, pogledali naše izvedbe nevjerojatnih pola milijuna puta", poručuju iz HNK.

HNK će do 16. svibnja obilaziti zagrebačke kvartove i omogućavati građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija.

Sljedeći koncert predviđen je za 6. svibnja s početkom u 20 sati u Travnom kod Mamutice, na platou kod KUC Travno (B. Magovca 17), a nastupat će sopranistica Ivana Lazar, bas bariton Ozren Bilušić te Nina Cossetto na klaviru.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama. Cjelokupni program dostupan je na ovom linku, a fotografije s prvom koncerta pogledajte u galeriji. Također, dijelić atmosfere možete vidjeti u Instagram storyjima Hrvatskog narodnog kazališta.

Linker
07. svibanj 2024 05:50