Glamurozno predstavljanje trećeg Gault&Millau vodiča za Hrvatsku prošlo je u znaku savršenih sljedova i - žena.
Gala večeru za 250 uzvanika, među kojima je bilo 130 chefova, priredile su Ana Grgić, chefica zagrebačkog hotela Esplanade koji je bio i domaćin toj kulinarskoj eliti, te Coline Faulquiel, chefica i vlasnica restorana Signature iz Marseillea.
Dragica Lukin, vlasnica slastičarnice Villa Soši u Umagu i najnagrađivanija hrvatska slastičarka, dobila je posebno priznanje kao najbolja ambasadorica hrvatskog slastičarstva u svijetu.
Kuhinja Silvije Horak, chefice restoran Terbotz u Štrigovi, ocijenjena je kao najbolja tradicijska. Tu je titulu podijelila s Tvrtkom Šakotom, koji u svom Navu najbolje sljubljuje tradicijske okuse i suvremen način prezentacije. Floriana Ružić iz San Rocca mladi je talent godine, baš kao i Matija Jagić iz zagrebačkog Bokenshipa. A Sandra Tahirović sa suprugom Daneom proglašena je velikim chefom sutrašnjosti. Jednako kao i Robert Benzija koji je lani otvorio restoran Ganeum u Lovranu.
Najbolji chef sale je Dragutin Majsak, koji je već 35 godina vjeran zagrebačkom restoranu Vinodol, dok su dubrovačke "Kamenice" najbolje u POP selekciji: zadivljujuće je kako su se više od desetljeća uspjeli održati na samo jednoj namirnici- kamenicama.
Svečanost je započela dodjelom 11 diploma polaznicima Coca-Colinog Raise the Bar obrazovnog programa kojim se žele uskladiti vještine i znanja talentiranih osoba u turizmu i ugostiteljstvu s konkretnim potrebama poslodavaca u tim sektorima, a završena brojnim čestitkama među kojima je pročitana i ona koju je poslao predsjednik Zoran Milanović.