JAKOV SIMOVIC
Poslušajte!

Balaševićeva nova pjesma oduševila fanove: Posvetio ju najvećoj ljubavi, a objavljena je na poseban dan

Jednostavnog naziva ‘Rođendanska‘, pjesma neponovljivog Panonskog mornara dinula je obožavatelje diljem regije.

Jednostavnog naziva ‘Rođendanska‘, pjesma neponovljivog Panonskog mornara dinula je obožavatelje diljem regije.

Rijetki su umjetnici čija smrt tako pogodi obožavatelje u više zemalja, jedan od njih definitivno je legendarni Đorđe Balašević. Svi su oni ovih dana oduševljeno dočekali objavljivanje jedne njegove - do sad nepoznata pjesma. Godinu i dva mjeseca nakon odlaska legendarnog kantautora do publike je došla njegova pjesma jednostavnog imena - Rođendanska.

Datum objave je itekako simboličan, u petak 29. travnja, njegova supruga Olivera napunila je 63 godine, tako je svijetu predstavljena upravo za njezin rođendan. Đole je svojoj voljenoj Oliveri i posvetio Rođendansku.

U njihovom Novom Sadu Olivera Balašević predstavila je i novu pjesmu i prošireno izdanje zbirke pjesama Dodir svile. Pjesma koja je dulja od šest minuta, oduševila je brojne obožavatelje. U prvom danu poslušana je više od 100.000 puta, a sada je preslušana više od 150.000 puta.

Čitajte i: Olivera Balašević o godini bez Đoleta: ‘Ne prođe dan a da ne pustim suzu za njim‘

Obožavatelji su oduševljeni

Brojni su obožavatelji pod pjesmu ostavili oduševljene i emotivne komentare. "Bezvremenska kao i sve njegove pjesme", jedan je od komentara. "I s neba pjevaš dragi moj.. sve si isplanirao u pravo vrijeme", kaže drugi. Većina ih je pisala kako je Đole jedan i nezamjenjiv - što i ova njegova nova pjesma dokazuje.

image

Đorđe i Olivera u braku su bili 40 godina.

NEBOJSA BABIC/GLORIA

Veliki i neprežaljeni Đorđe Balašević otišao je u 68. godini, 19. veljače 2021. Preminuo je u Kliničkom centru Vojvodina gdje se liječio od komplikacija covida-19. Tri dana prije smrti primljen je na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća.

Umjetnik je 40 godina bio u sretnom braku sa suprugom Oliverom kojoj je posvetio i mnoge pjesme, imali su troje djece sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu.

Linker
27. travanj 2024 02:10