Privatni album
Mini intervju

Tamara Babun shvaća važnost domaće proizvodnje: ‘Odgajana sam da vodim računa o tome što konzumiram‘

Filmska producentica, koja je snimila dokumentarni serijal ‘Dulum zemlje‘, priprema još mnogo odličnih projekata.

Filmska producentica, koja je snimila dokumentarni serijal ‘Dulum zemlje‘, priprema još mnogo odličnih projekata.

Rečenicu Brucea Springsteena da ‘nitko nije pobijedio ako svi ne pobijedimo’ slijedi i 36-godišnja zagrebačka producentica. Empatična je prema mnogima - poput poljoprivrednika iz dokumentarnog serijala ‘Dulum zemlje’, koji je radila sa scenaristom i redateljem Filipom Filkovićem Philatzom te koscenaristom i snimateljem Tomislavom Krnićem.

Koliko dugo je nastajao ‘Dulum zemlje’?

- Seriju smo razvili u dva mjeseca kontinuiranih razgovora i pisanja pred ljeto 2017. Tad smo je prvi put i prijavili na javni poziv HRT-a. Nismo prošli ni tada ni iduće godine, ali 2019. smo primili poziv za pregovore i uspjeli dogovoriti suradnju.

Čitajte i: Film "Mare" najbolji na američkom SEEFestu i još jedan trijumf glumice Marije Škaričić

Kakav je vaš stav o eko poljoprivredi?

- Dolazim iz obitelji u kojoj je zdrava prehrana normalna stvar i odgajana sam da vodim računa u tome što konzumiram, ali i da budem svjesna da Zemlja ima svoj ritam. Moja baka Anđelka je u blizini Zagreba imala vrt i zlatne ruke. Zato mi je jedna od omiljenih knjiga ‘Prijelaz ekonomije iz EGOsustava u EKOsustav’ Otta Scharmera i Katrin Kaufer.

Što planirate producirati u skorijoj budućnosti?

- Uskoro će pred publiku kratkometražni dokumentarac Tomislava Krnića ‘Put su ljudi’, o njegovom iskustvu na hodočašću Camino del Santiago. U montažu je upravo ušla redateljica Renata Lučić s prvijencem ‘Godina prođe, dan nikako’, u kojem se vraća u svoje Rajevo Selo ne bi li dokučila zašto je Slavonija pusta. Franko Dujmić će nas u dokumentarcu ‘FunkYu’ razonoditi pričom o vinilmaniji i funku na našim prostorima. U snimanje uskoro ide i Damir Markovina s dokumentarcem ‘Borac’, a najesen snimamo debitantski igrani film Filipa Herakovića ‘Pelikan’.

Linker
28. travanj 2024 20:05