idiličan odmor

Jeste li već isprobali glamping? Donosimo najljepše lokacije za novo iskustvo povezivanja s prirodom

Ako vam treba odmak od užurbane svakodnevice, a klasičnih ljetovanja ste se već zasitili, isprobajte moderni koncept kampiranja koji postaje sve popularniji.

Moderni način života ne ostavlja nam dovoljno vremena za sebe, no konstantni izgovori da ništa ne stignemo mogu nas dovesti do pregorijevanja. Zato je važno zaustaviti se i priuštiti si odmor kakav zaslužujete. Sve popularnija opcija za ljetovanje je glamurozno kampiranje, odnosno glamping kroz koji se možemo povezati s prirodom na moderan način.

Ako vas je oduvijek privlačilo kampiranje, ali se ne želite odreći ‘luksuza‘ poput udobnog kreveta, tuša i kupaonice, bacite oko na najpopularnije glamping lokacije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Plitvice Holiday Resort

Plitvička jezera već desetljećima oduševljavaju turiste, kako strane, tako i domaće te su uvijek idealna lokacija za izlet. No, ako biste voljeli više od jednog dana provesti u ovom biseru Hrvatske i upiti njegovu posebnu atmosferu, to ćete moći ostvariti u Plitvice Holiday Resortu koji pruža jedinstveno iskustvo luksuznog kampiranja.

Na izbor imate čak nekoliko varijanti kućica - u krošnjama drveća, uz jezero i mobilne kućice. Sve kućice moderno su uređene i opremljene svime što vam treba za opuštajući odmor te su na raspolaganju cijele godine.

Tijekom ljetnih vrućina možete se osvježiti u obližnjem jezeru ili bazenu, a tijekom zime uživati u pogledu na prirodu obavijenu bijelim pokrivačem. U okolici je moguće uživati u raznim sportovima na otvorenom i rekreativnim aktivnostima poput paintballa, jahanja, vožnje kajakom i slično.

Cijena?

Cijene za smještaj ovise o lokaciji i tipu kućice, a kreću se od 70 eura do 300 eura po noćenju.

Garden Village Bled

Jedan od najljepših glamping kampova smješten je u Sloveniji, blizu Bledskog jezera. U njemu se nalazi glavna zgrada s restoranom, a okolo su smješteni glamping šatori i kućice na drvetu. Svi smještaji povezani su drvenim mostovima, a ispod njih teče šarmantni potočić čiji šum vas odvodi u neki drugi svijet.

U sklopu kampa nalazi se wc-i i tuševi, a u glavnoj zgradi možete pojesti fine obroke pripremljene od namirnica iz domaćeg uzgoja iz obližnjeg vrta. Kad se ne odmarate ispod zvjezdanog neba, skoknite do Bleda te unajmite pletnu koja će vas prevesti do jedinog slovenskog otoka, smještenog na sredini Bledskog jezera.

Cijena?

Kućice na drvetu možete iznajmiti za 190 eura po noćenju, a šatore za 110 eura po noćenju.

Čitajte i: Gdje na medeni mjesec? Odmor na ovih pet europskih destinacija pamtit ćete cijeli život!

Kamp Lanterna u Poreču

U porečkom kampu Lanterna smješteni su i glamping šatori s pogledom na Novigrad. Svaki šator ima po dvije sobe te su opremljeni kuhinjom, kupaonicom, tušem i velikom terasom za maksimalno uživanje. Osim toga, svi posjetitelji mogu koristiti bazen u sklopu kampa, a nedaleko je i plaža.

Neke od aktivnosti koje će vam obogatiti odmor su satovi plesa, tai chi, nordijsko hodanje te mnogi zabavi programi za djecu i odrasle.

Cijena?

Cijene glamping šatora kreću se od 190 do 220 eura, ovisno o dostupnim sadržajima.

Herbal Glamping resort

Blizu Ljubljane smješten je glamping resort vrlo zanimljivog naziva Herbal, što znači ‘biljni‘. Nije tako nazvan bez razloga jer okruženje ovog kampa sastoji se od aromatičnog bilja, čiji miris nevjerojatno opušta. Resort ima 10 luksuznih šatora koji su opremljeni dvoma bračnim krevetima i jednim kaučem na rasklapanje, kupaonicom s tušem i terasom s udobnim sjedalicama.

U sklopu resorta dostupna je i sauna, jacuzzi, zdrav doručak, najam bicikala za istraživanje okoline, a gosti se mogu zabaviti i radionicama korištenja ljekovitog bilja.

Cijena?

Šator za jednu do dvije osobe je 280 eura, a za tri do četiri 350 eura.

Kamp Čikat

Ovaj kamp nalazi se na otoku Lošinju u neposrednoj blizini mora, a njihovi glamping šatori zaista oduzimaju dah, bez obzira na njihovu jednostavnost. U ponudi su tri vrste glamping šatora - Glamping Family Premium šator, Glamping Premium šator i Glamping Couple šator za dvoje.

Kada se zasitite kupanja u moru, osvježiti se možete u obližnjem bazenu i vodenog parku koji će posebno oduševiti djecu.

Cijena?

Glamping Family Premium šator možete iznajmiti za 200 eura po noći na dalje.

Linker
18. travanj 2024 11:22