Vladimira Spindler
SLANI ZALOGAJI

Slasno rolanje tortilja i savijača

Nadjev od povrća ili pečenja umotan u tortilju ili tijesto za savijače fin je i zabavan obrok za cijelu obitelj.

Prije rolanja pročitajte dobre ideje Igora Gudca, chefa Street food Pizza cut Duck:

1. Štrudle su hrvatski odgovor na meksički gastro hit

2. Za nadjev koristite kvalitetno meso, sezonsko povrće, svježu tunu

3. Da bi povrće bilo hrskavije i sačuvalo boju, blanširajte ga, a potom uronite u vodu s kockama leda

Štrudla sa svinjskom vratinom

Foto: Vladimira Spindler
Foto: Vladimira Spindler

Sastojci (za 4 osobe): 40 dag svinjskog vrata bez kosti, 10 dag jagoda, 5 dag rajčica, 1 glavica luka, 1 dl kečapa, 4 lista tijesta za savijače, ulje po potrebi, maslac, sol i papar, barbecue umak

Priprava: Svinjski vrat premazati kečapom i barbecue umakom. Posoliti, popapriti i peći pokriveno aluminijskom folijom 4 sata u pećnici na 200 stupnjeva. Izvaditi, meso sitno natrgati i ohladiti. Rasporediti na tijesto za savijače i presaviti u trokut. Nadjevene trokute kratko pržiti u tavi na maslacu. Poslužiti s rajčicama i jagodama.

Hrustavci

Foto: Vladimira Spindler
Foto: Vladimira Spindler

Sastojci (za 4 osobe): 10 dag mladog špinata, 10 dag mladog graška, 1 čaša kiselog vrhnja, 5 dag svježeg sira, sol i papar, sok 1 naranče, 4 lista tijesta za savijače, mladice (izdanci povrća), mlada salata, ulje za prženje

Priprava: Špinat i grašak blanširati 30 sekundi u vreloj vodi, procijediti te staviti u vodu s kockicama leda. Ocijediti i pomiješati s kiselim vrhnjem. Rasporediti na listove za savijače te dodati malo svježeg sira. Zarolati i kratko pržiti u dubokoj masnoći. Poslužiti s mladicama i mladom salatom.

Uvici s piletinom

Foto: Vladimira Spindler
Foto: Vladimira Spindler

Sastojci (za 4 osobe): 15 dag piletine bez kosti, 5 dag zelene salate, 5 dag račice, 1 dl jogurta, malo kiselog vrhnja, 1 režanj češnjaka, 20 dag tijesta za pizzu

Priprava: Tijesto tanko razvaljati te staviti na papir za pečenje u lim. Peći oko 3 minute na 250 stupnjeva. Izvaditi i pokriti aluminijskom folijom da omekša. Piletinu ispeći u roštilj tavi. Posoliti, popapriti i narezati na komadiće. Pomiješati jogurt i vrhnje. Narezati salatu i rajčice. Češnjak naribati. Tijesto razrezati na 4 dijela. Rasporediti piletinu, jogurt s vrhnjem, salatu i rajčice te češnjak. Zarolati i poslužiti.

Pripremila Tanja Vučičević; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
25. travanj 2024 14:10