Pavkovic_Sinkovic_150212_800
VEČERA ZA VALENTINOVO
Helena Pavković i Valent Sinković: Naši ljubavni zaveslaji
15.02.2012. 0 Autor: Gloria

Valentinovo je za Helenu Pavković (20) i Valenta Sinkovića (23) dvostruki povod za slavlje. Prvakinja Hrvatske u samcu i naš veslač u četvercu na pariće, koji je u posljednje dvije godine osvojio trinaestak medalja na svjetskim natjecanjima, 14. veljače proslavili su i Dan zaljubljenih i njegov imendan. No, u čašćenju i darivanju su umjereni. Nastoje se oduprijeti pretjeranoj komercijalizaciji pa su si dosad darivali pokoju sitnicu u obliku srca ili plišanu igračku… Svoje treće Valentinovo odlučili su proslaviti ponešto romantičnije, u restoranu dvorca Gjalski u Hrvatskom zagorju, negdašnjem domu pisca Ksavera Šandora Gjalskog i njegove supruge Vilme Göner, s kojom je ondje živio do kraja života.

– Nismo željeli da nam bude kao lani, kad smo u za­­dnji čas odlučili otići na večeru i iz petog pokušaja pronašli slobodno mjesto u restoranu. No, da i nismo, sigurna sam da bismo u stanu kod njegovih ili mojih roditelja, jer još ne živimo zajedno, sami pripravili neko fino jelo. Nisam vrhunska kuharica – tek zapravo stječem iskustvo – ali Valent voli moju tjesteninu, odreske na žaru, kolače… Slatko obožava, ali ne voli grožđice i orahe pa njih ne stavljam u kolače – otkriva Helena Pavković, studentica treće godine kroatistike i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Helena Pavković i Valent Sinković upoznali su se u Hrvatskom akademskom veslačkom klubu Mladost u Zagrebu prije osam godina, kad je ona počela trenirati. No, kako je on tada još bio zauzet, a i treninzi su im bili u različito vrijeme jer su pripadali različitim kategorijama – ona juniorskoj, on seniorskoj – nisu se često viđali. Prije nekoliko godina “bioritam” im se nekako uskladio pa su počeli više komunicirati, zajedno odlaziti s treninga, a Valent Sinković je Helenu Pavković nerijetko pratio i do stana. Uskoro su se počeli nalaziti i izvan dvorane, a par su postali potkraj srpnja 2009.

– Moram priznati da me je najprije privukla Helenina ljepota. Što god tko rekao, činjenica je da je fizički izgled prvo što primijetimo na nekoj osobi. A tek kasnije, kad je upoznamo, odlučimo je li ili nije za nas. A kako smo Helena i ja u vezi dvije i pol godine, znači da mi se sviđa i njezin karakter – objašnjava Valent Sinković, student druge godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, smjer izobrazba trenera, koji je s bratom Martinom Sinkovićem te Davidom Šainom i Damirom Martinom 2010. osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u francuskom Brestu. Odlasci na natjecanja ili pripreme jedino je što ga može odvojiti od djevojke, s kojom se inače viđa svaki dan. Često zajedno i treniraju na jezeru Jarun.

– Volimo veslati zajedno, iako Valent to čini tako snažno da ja svoja vesla “odmaram” u vodi – šali se Helena Pavković, koju u srpnju ove godine očekuje Svjetsko prvenstvo u Litvi. Valent Sinković je, pak, lani u rujnu ispunio normu za ljetne Olimpijske igre u Londonu, osvojivši s četvercem treće mjesto na Svjetskom prvenstvu na Bledu, pa njih smatra svojim idućim najvećim sportskim izazovom. U kojem će mu najveća potpora, naravno, biti Helena Pavković.

Damir Leljak

Snimio: Petar Jurica

21.05.2015.
AQVA DIVINA_00

Parfem kao kap svjetla na koži

Valentinovo je za Helenu Pavković (20) i Valenta…

0
komentara

Connect with Facebook