IMAXtree
DUGA KOSA DO LJETA

5 razloga zbog kojih vaša kosa ne raste

San vam je do ljeta imati dugu kosu, ali vaše vlasi nikako da se pomaknu s mjesta?

Jednako kao i sve ostalo kada je u pitanju ljudsko tijelo, kosa je pod utjecajem naših rutina i navika: od toga što jedemo i pijemo do toga koliko spavamo. Ako vam je vaša kratka frizura dosadila ili ste se krivo sporazumjeli s frizerom kod prošlog odlaska u salon, donosimo vam 5 razloga zbog kojih vaša kosa sporije raste kako ne biste ovog ljeta morali posegnuti za ekstenzijama, već uživali u njegovanoj i blistavoj dugoj kosi.

Nedostatak minerala, poput željeza, najčešći je uzrok ispadanja kose i lomljivih vlasi. Najbolji izvori su piletina, puretina, govedina, kamenice, orašasti plodovi, mahunarke, spirulina i zeleno lisnato zeleno ali ako osjećate stalan umor i imate česte glavobolje provjerite s liječnikom jesu li vam potrebne tablete kojima ćete nadomjestiti njegov nedostatak.

Osim što može prouzročiti brojne zdravstvene probleme, premalo sna može biti i razlog lošeg stanja kože i kose. Među prioritetima u danu vam mora biti osam sati spavanja - u kojima možete sanjati o svojoj dugoj kosi.

Ne smijemo zaboraviti da nije svaka kosa ista pa ne vrijedi za sve isti raspored kada je u pitanju redovito kraćenje kose. Naravno, važno je riješiti se ispucalih vrhova jer ozbiljno oštećena kosa će ionako na kraju završiti pod škarama, ali isto tako ne želite pretjerivati. Pronađite frizera kojem vjerujete i u dogovoru s njim odredite učestalost redovitog podrezivanja vrhova – i budite potpuno iskreni kada govorite o svojim željama te naglasite da vam je cil - dugačka kosa.

Znamo da stres utječe na cijelo naše tijelo, uključujući i kosu. Ne samo da visoka razina pritiska i anksioznosti može usporiti rast kose, već zbog stresa može biti suočeni i s njezinim gubitkom. Pronađite idealan način za opuštanje kako biste to spriječili: probajte dan započinjati meditacijom kojom ćete smiriti misli prije početka nove dnevne avanture.

Naravno, često korištenje uređaja za oblikovanje kose isušuje i oštećuje kosu, osobito ako je ne zaštitite preparatima za zaštitu od topline. Također, njega kose je mnogo više od redovitog šišanja – u svoju rutinu jednom tjedno uključite masku za kosu, svoju plastičnu/metalnu četku zamijenite onima s prirodnim čekinjama, a ništa manje važno nije niti koji šampon i regenerator koristite – birajte one koji će vašim vlasima vratiti snagu i sjaj.

Linker
17. travanj 2024 18:29