Getty Images
Getty Images

gloria in

Retro pokret u kosi

  • 08.01.2017. u 18:00

  • Autor:
    • Nikolina Šubašić

Ove zime zaboravite na decentnost pa kosu tapirajte, lakirajte, pletite, uvijajte i ukrašavajte - sve dok ne bude stilizirana u stilu nekih drugih, glamuroznijih vremena.

Mašne

Klasične frizure poput pletenica izgledat će svečanije uz satenske ili plišane mašnice koje su bile hit među šminkericama osamdesetih godina.

Getty Images

Getty Images

Parfois ukosnice (60 kn). Keune Power Paste, vodootporni gel za izradu razbarušenih frizura (29,90 kn). Keratherapy lak za kosu, štiti od vlage (133 kn).

Kokotica

Popularna frizura iz 80-ih oduševit će modernu rokericu. Da bi se svaka dlaka digla u zrak - i tako duuugo stajala - potrebna je udružena akcija kozmetičkih specijalaca kao što su puder za volumen, lak i gel za kosu.

H&M ukosnice (25,90 kn). Avon češalj za oblikovanje kose (22 kn). Matrix Biolage Sugarshine sprej za sjaj i zaštitu od topline (140 kn). Pantene Repair&Protect sprej za zaštitu od topline (26,90 kn).

Valovi

Uz blago uvijenu kosu od pola glave i razdjeljak na stranu, svaka će odjevna kombinacija postati damska.

Getty Images

Niska punđa

Ležerno skupljena kosa na zatiljku uvijek je dobar izbor, a da se vlasi na tjemenu ne bi slijepile, prije oblikovanja treba nanijeti preparat za volumen.

Getty Images

Ukrasi u kosi

Getty Images

Ako vam strpljenje nije jača strana, brzi glamur efekt možete postići ukrasima - mrežicama od tila, svilenim ili plišanim trakama za kosu ukrašenim perjem ili ukosnicama sa stakalcima.

Getty Images

H&M obruč s velom (69,90 kn). Sinsay ukrasna traka za kosu (14 kn).