Profimedia, AKM-GSI
Mali savjeti za 'it' frizure

Zaboravite peglu i isfurajte kovrče - evo kako ih napraviti kod kuće

I kosi treba godišnji odmor - koji isključuje ravnanje: energičnom izgledu pridonose kovrče, spirale i velne, uz koje je lako napraviti glamurozni odmak od poslovne stvarnosti.

Svjetske zvijezde modne, glazbene i filmske scene poludjele su za valovima u kosi - spiralnim, okruglim, ali i priljubljenim uz glavu.

HOLLYWOOD, CA - JULY 17:  Actress Cara Delevingne arrives at the Los Angeles Premiere
FilmMagic
Glumica Cara Delevingne

- Dok spiralama i kovrčama poluduga i duga kosa dobiva na volumenu, velne su pak sjajan način - kao što je to pokazala britanska manekenka i glumica Cara Delevingne, da i žene kratke kose imaju glamuroznu frizuru - kaže Evelin Benković iz zagrebačkog Salona Evelin te otkriva kako sami možete napraviti sve verzije ovih hit ljetnih frizura.

Velne

BERLIN, GERMANY - JULY 07:  Models are seen backstage ahead of the Raquel Hladky show  during the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2018 at Kaufhaus Jandorf on July 7, 2017 in Berlin, Germany.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images

Frizura koju su nosile dive 30-ih godina prošlog stoljeća nekada se radila tako da se mokra kosa učvrstila kopčama i dugo sušila ispod haube. I danas se to može raditi tako - i kopče i sunce dobar su spoj - no postoji i brži način. Kosu najprije treba nakovrčati figarom ili četkama, raščešljati pa složiti uz glavu u valove te učvrstiti ukosnicama i lakom za kosu.

Spirale

BERLIN, GERMANY - JULY 04:  A model is  seen  backstage ahead of the Ioana Ciolacu show during the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2018 at Kaufhaus Jandorf on July 4, 2017 in Berlin, Germany.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images

Tanke četke, figaro ili plastične spirale koje se mogu kupiti u drogerijama tri su jednako dobra pomagača koja će kovrčama dati spiralni izgled. Kod ove je frizure važno da se tretiraju tanki pramenovi od korijena do vrha te da se prije kovrčanja na mokru kosu nanese pjena ili sprej za učvršćivanje.

Kovrče

Rita Ora spotted in New York City, New York.
<P>
Pictured: Rita Ora
<B>Ref: SPL1539902  170717  </B><BR/>
Picture by: Jackson Lee / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:310-821-2666<BR/>
New York:212-619-2666<BR/>
London:870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Jackson Lee / Splash News
Pjevačica Rita Ora

Prije samog oblikovanja kovrča četkama ili figarom na kosu se nanese pjena za volumen i krema za termičku zaštitu vlasi. Kada je kosa suha nemojte je raščešljavati već prstima prođite kroz nju te je po želji poprskajte lakom s efektom blagog učvršćivanja.

Linker
21. travanj 2024 06:27