Getty Images
SLUSH

Bizaran tretman čišćenja lica s acetonom koji Kendall Jenner obožava

Tretman zahvaljujući kojem Kendall i Kylie Jenner imaju besprijekornu kožu zaintrigirao je javnost zbog jednog neobičnog sastojka kojeg bi rijetko tko stavio na lice.

"Slush" nije nimalo uobičajen - radi se o beauty tretmanu u kojem se za čišćenje lica koristi suhi led i aceton - isti onaj koji se nalazi u odstranjivačima lakova za nokte i čiji intenzivan miris ne možete ignorirati. Nježni piling pomoću suhog leda umotanog u gazu koja je umočena u aceton najčešće se primjenjuje na licu, ali odličan je i za čišćenje leđa i dekoltea. "Ledeni piling" čisti kožu i smiruje upale povezane s aknama. Dermatolozi ga preporučuju i onima koji nemaju probleme s prištićima jer odstranjuje nečistoće i ulja s kože koji zatvaraju pore. Traje oko deset minuta, bezbolan je, a preporučuje se jednom mjesečno.

Iako se ne radi o novitetu, "slush" se našao u centru pozornosti nakon što je dermatologica Christie Kidd u reality showu "Revenge Body" Khloé Kardashian primijenila sličan tretman. U njezinoj verziji koriste se suhi led i tekući dušik, a za čišćenje lica koriste ga američka manekenka Kendall Jenner i njezina mlađa sestra, uspješna poduzetnica Kylie Jenner koja se proslavila svojim make-up kolekcijama.

@kyliejenner

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

Linker
18. travanj 2024 05:34