BEAUTY RUTINA

Maske od gline - superheroji za masnu kožu

Ova godina definitivno je bila godina maski za lice – od papirnatih pa sve do magnetskih svi su pričali o njima kao osnovnom preparatu za blistavu i sjajnu kožu.

Njihovoj popularnosti doprinijele su i zvijezde poput modela Cindy Crawford i njezine kćeri, modela u usponu Kaije Gerber, a mnogi smatraju da je za strelovit uzlet zaslužna korejska beauty rutina u kojoj su neizostavne.

I dok su se brojni brendovi poigravali novitetima, mnogi se drže dobro provjerenog sastojka koji se za čišćenje kože koristi od davnina - gline. Ona djeluje poput magneta za nečistoće zbog čega je često temeljni sastojak kozmetičkih preparata. Obiluje silicijem, kalcijem, kalijem, magnezijem i željezom, a maske koje se temelje na njoj idealne su za masnu kožu sklonu prištićima.

O tome o kojoj vrsti gline se radi razlikuju se i njezini učinci, ali ona smiruje, apsorbira višak sebuma i čisti zbog čega je mnogi nazivaju superherojem masne kože. Najčešće se radi o bentonite i kaolin glini koje upijaju masnoću zbog čega su najbolje za takav tip kože. S njima pripazite i izbjegavajte područje oko očiju i usana.

Ove godine jedna od najpopularnijih je bila Masque de Glaise Purifying Clay Mask, proizvod koji je unatoč paprenoj cijeni od 125 dolara većinu vremena bio rasprodan. Bez brige, ima mnogo pristupačnijih preparata koji u sebi sadrže glinu i zahvaljujući kojima će koža ponovno blistati.

Linker
17. travanj 2024 04:15