IMAXtree
TREND

Pripremite sjenila, eyelinere i olovke: Plavetnilo se vraća na kapke

Iako je Dior lani kao trend predstavio crvenu na očima, ove sezone vraća nam se plava – i to u svim nijansama. Prošle godine smo je nosili na usnama, a ovog proljeća i ljeta nanosit ćemo je na kapke.

Njezin povratak najprije je najavljen na jesenskim tjednima mode: na reviji britanske dizajnerice Victorije Beckham, osim prirodnog izgleda, dominirala je upravo plava na očima, a u istoj boji nadahnuće su pronašli i brendovi Marc Jacobs, Giorgio Armani, Leitmotiv i brojni drugi.

IMAXtree
Victoria Beckham

IMAXtree
Giorgio Armani

Guerlain sjenilo za oči (293 kn); Marc Jacobs Beauty gel eyeliner (24$); Lancome vodootporna olovka za oči (189 kn)

Osim u nježnim nijansama koje naginju srebrnoj, modnim pistama vladale su i druge - poput denver, indigo ili petrolej plave nanesene na cijeli kapak ili pak samo na dio ispod obrva.

IMAXtree
Ports

IMAXtree
Nº21

Artdeco olovka za oči (54,90 kn); Nars sjenilo za oči (29$); Sephora sjenilo (14$)

Naravno, ako niste fan naglašenih očiju, možete se poslužiti samo olovkom ili eyelinerom te povući tanku crtu, oblikovati cat eye ili pak odabrati "pomaknuti" look i nanijeti je samo ispod donjih trepavica ili je kombinirati s nekom drugom bojom. U slučaju da odlučite vratiti plavu šminku u svoju make-up torbicu, zapamtite da oči trebaju biti zvijezde looka: usne u toj situaciji trebaju biti što neutralnije. Kako to najbolje izvesti znaju zvijezde i njihovi vizažisti: Emma Stone, Lupita Nyong'o, Chloe Grace Moretz i Diane Kruger.

Yves Saint Laurent eyeliner (189 kn); Lancome sjenilo za oči (459 kn); Estee Lauder tuš za oči (269 kn)

Linker
01. travanj 2024 08:45