Getty Images
PRVA KĆI KAO INSPIRACIJA

Žene žele izgledati baš poput nje: Najpopularnija plastična operacija je 'Ivanka' look

Njujorški plastični kirurg otkrio je da sve više žena želi izgledati kao prva kći SAD-a: od prošle godine porastao je broj zahtjeva za izgledom "Ivanka".

Doktor Norman Rowe primijetio je kako je čak oko 50 posto klijentica od prošlog ljeta tražilo zahvat koji je on nazvao "Ivanka": radi se o operaciji kojom žene žele izgledati čim sličnije Ivanki Trump, kćeri američkog predsjednika Donalda Trumpa. Naglašene jagodice, tanak nos i velike oči postali su poželjni otkako je lani započela kampanja za predsjednika SAD-a i 35-godišnja Ivanka se našla u fokusu s ostatkom obitelji.

- Nikada prije mi žene nisu dolazile inspirirane njezinim licem, a od ljeta 2016. godine imam barem jedan takav zahvat tjedno.

Ivanka Trump, daughter and adviser of U.S. President Donald Trump, arrives for a dinner in Berlin, Germany, April 25, 2017.   REUTERS/Michael Sohn/Pool - RC1204286940
REUTERS

Takav izgled može se postići na dva načina: neinvazivnim zahvatima kao što su privremeni fileri i botoks ili, pak, onim trajnijim – implantantima i rinoplastikom. Ovisno o tome koliko su ozbiljne oko transformacije, pacijentice koje žele čim više nalikovati prvoj kćeri morat će izdvojiti pozamašnu svotu: za privremenu promjenu izgleda od 2500 do 4500 dolara, a za onu trajniju od 30 do 40 tisuća.

White House senior advisor Ivanka Trump leads a listening session with military spouses at the White House in Washington, U.S. August 2, 2017.  REUTERS/Jonathan Ernst     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1F0EE2D7B0
REUTERS

- Možda im se sviđa samo njezin izgled, ali na dio njih sigurno utječe i to što je Ivanka samouvjerena, moćna žena koja je dio predsjedničke obitelji. Vjerojatno žele biti poput nje, barem podsvjesno – izjavio je plastični kirurg i dodao da su zahtjevi za "Ivanka lookom" sada jednako česti kao i oni kojima žene žele izgledati poput Kylie Jenner.

Linker
19. travanj 2024 09:54