Profimedia
DRAPING

Zaboravite na konturiranje, imamo novi beauty hit

Zaboravite na konturiranje ovo ljeto – Marc Jacobs je najavio povratak “draping” tehnike koja podrazumijeva definiranje lica uz pomoć rumenila, a zahvaljujući kojoj ćete izgledati poput kraljice plesnog podija iz sedamdesetih.

Povratak statement rumenila možemo zahvaliti beauty brendu Marc Jacobs koji je nedavno predstavio novu make-up kolekciju i rumenila Air Blush Soft Glow Duos. Novitet koji je oduševio šminkerice je rumenilo koje se sastoji od komplementarnih nijansi – tamnije, koja se koristi za naglašavanje kontura lica, i svjetlije koja služi za posvjetljivanje lica.

– To je novi način nanošenja rumenila. Mijenjate oblik lica pomoću boje, koristeći rumenilo za naglašavanje kontura – izjavio je Gilbert Soliz, vizažist beauty brenda Marc Jacobs. Novom ljetnom make-up kolekcijom, Marc Jacobs odao je počast svojem prijatelju Wayju Bandyju kojeg smatraju prvim celebrity vizažistom. Njega su obožavale brojne zvijezde poput Elizabeth Taylor, Cher i Barbare Walters, a poznat je i kao autor beauty biblije „Designing Your Face“. Isticao se po tome što je uvijek govorio da treba naglašavati jedinstvene karakteristike lica, a ne oblik, što je bio revolucionaran koncept šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

“Draping” je zapravo konturiranje, ali korištenjem rumenila. Daje licu naglašeni sjaj, a rezultat je nježniji i svježiji izgled. Umjesto preplanulog i naglašenog izgleda zbog kojeg je konturiranje postalo popularno, dobit ćete blistav ten koji je bio vrlo popularan 70-ih i 80-ih, a još u devedesetima je takav make-up voljela i manekenka Kate Moss.

Vizažist brenda Marc Jacobs, Gilbert Soliz, preporučuje da tamniju nijansu rumenila nanosite ispod jagodica, a svjetliju na rubove tamnije i dobro izblendate. Make-up paleta rumenila bit će dostupna putem web shopa Marc Jacobs po cijeni od 42 dolara, ali ne morate čekati – vježbajte s rumenilima koje već imate kod kuće. Treba vam mat rumenilo koje odgovara vašem tenu i jedno koje je nekoliko nijansi svjetlije.

Linker
19. travanj 2024 04:51